Κοτζιάς: Με το “Plan B” Καμμένου θα φορτώναμε εγγυήσεις στον σβέρκο της Ελλάδας




Στις δυνάμεις της αδράνειας που ήθελαν να μείνουν όλα ως είχαν, επέρριψε τις ευθύνες για τις επιθέσεις εναντίον του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ενώ κάλεσε όποιον έχει αποδείξεις για χρήματα του Σόρος στο ΥΠΕΞ να τις καταθέσει.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN ο Νίκος Κοτζιάς, είπε πως η διαφωνία του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο είναι πολιτική και όχι προσωπική, καθώς θεωρεί πως η συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ έχει ξεπεραστεί από την συγκυρία.

Όπως είπε, η επιλογή της συμπόρευσης με τους ΑΝΕΛ για μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας είχε νόημα, χωρίς να είναι ταυτόχρονα μία κυβέρνηση της Αριστεράς, ωστόσο κάτω από τις παρούσες περιστάσεις, θεωρεί ότι πρέπει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ να αναζητήσει συμμαχίες με αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις.

Επέρριψε ευθύνες στον Πάνο Καμμένο για την πρόταση περί εγγυήσεων στα Σκόπια από τις χώρες των Βαλκανίων (το λεγόμενο Plan B) λέγοντας ότι αυτό που η ελληνική εξωτερική πολιτική επιχειρεί, δηλαδή να “βγάλει από τον σβέρκο της Κύπρου, τις εγγυήσεις, η πρόταση πήγε να το φορτώσει στον σβέρκο της Ελλάδας”.

Επανέλαβε την πρόταση να ελέγχονται από την Βουλή τα μυστικά κονδύλια σε κάθε υπουργείο που διαθέτει τέτοιον λογαριασμό, όπως έγινε στο ΥΠΕΞ επί των ημερών του και διαβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος και είχε συμφωνήσει στην αναφορά από μερους του κατά την τελετή παραλαβής και παράδοσης του ΥΠΕΞ, στο θέμα της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης.

HELLAS JOURNAL

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: