Καριέρες με τις καταλήψεις βλέπει ο Μητσοτάκης, “πολιτικοί από τον μπαμπά” απαντά η κυβέρνηση




Νέα σκληρή κόντρα Μαξίμου και Νέας Δημοκρατίας με αφορμή της καταλήψεις στα σχολεία πυροδότησε το σχόλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για πρόσωπα που έχτισαν πολιτικές καριέρες με τις καταλήψεις, με κυβερνητικές πηγές να απαντούν: ” Άλλοι μπήκαν στη πολιτική δράση μέσα από κοινωνικούς αγώνες, άλλοι ως κληρονόμοι με τη στήριξη του μπαμπά και της αδελφής τους”.

Το πρωί από την Πάτρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση για τη θέση του κόμματος σχετικά με τις καταλήψεις, είπε μεταξύ άλλων:

  • «Η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι πάντα απέναντι σε κάθε μορφής κατάληψη. Άλλοι έχτισαν πολιτικές καριέρες πάνω στις καταλήψεις. Θέλω με την ευκαιρία αυτή, να πω ότι καταλαβαίνω απόλυτα την αγανάκτηση όλων όσοι σήμερα επιλέγουν να βρεθούν απέναντι στην κακή συμφωνία των Πρεσπών την οποία υπέγραψε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος.”

Κύκλοι της κυβέρνησης απάντησαν στο αιχμηρό σχόλιο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

  • «Πράγματι. Άλλοι μπήκαν στη πολιτική δράση μέσα από κοινωνικούς αγώνες, άλλοι ως κληρονόμοι με τη στήριξη του μπαμπά και της αδελφής τους και άλλοι έχτισαν καριέρες ψαρεύοντας στα θολά νερά του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλίας», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι «μας κρίνει όλους ο λαός…».

Μητσοτάκης: Κατά των καταλήψεων, καθένας έχει δικαίωμα διαμαρτυρίας

Σχετικά με το θέμα των καταλήψεων σχολείων από μαθητές που διαμαρτύρονται για την Συμφωνία των Πρεσπών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι είναι εναντίον της πρακτικής των κλειστών σχολείων, ωστόσο επεσήμανε πως ο καθένας έχει το δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί:

  • “Κλειστά σχολεία σημαίνει κλειστά μυαλά και δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση ο υγιής πατριωτισμός να γίνει προσάναμμα ενός στείρου και ακραίου εθνικισμού στα χέρια κάποιων επιτήδειων. Θα πρέπει όλοι μαζί να βρεθούμε απέναντι σε αυτούς οι οποίοι επιδιώκουν να ριζοσπαστικοποιήσουν τη νέα γενιά εξυπηρετώντας έτσι τις αλλότριες δικές τους κομματικές επιδιώξεις. Ο κάθε Έλληνας και το κάθε νέο παιδί έχει κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί απέναντι σε αυτήν την κακή συμφωνία. Ας το κάνει, όμως, κρατώντας τα σχολεία ανοιχτά και σεβόμενος πάντα τους δημοκρατικούς θεσμούς της πατρίδας μας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Κανείς δεν μπορεί να αλλάξει τον ιστορικό ρόλο της εκκλησίας στον τόπο, το μήνυμα Παυλόπουλου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: