Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος (Κ-ΠΛΑΤΗ), υποδέχεται τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (Κ) ενώ παρακολουθεί ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου (Α), κατά την άφιξή του στην μουσική εκδήλωση για τον εορτασμό του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχάγγελο Μιχαήλ, στο Μέγαρο Μουσικής, την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Καμμία άλλη αεροπορία δεν έχει τόσους ήρωες, δήλωσε ο Καμμένος: Αφιέρωμα στα ακροβατικά σμήνη

Αφιερωμένη στα 5 ακροβατικά σμήνη της πολεμικής αεροπορίας και στην διαχρονική προσφορά της προς το κοινωνικό σύνολο, ήταν η χθεσινή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, με την ευκαιρία του εορτασμού του Προστάτη του Όπλου Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία απέτισε φόρο τιμής στους δυο χειριστές που πρόσφατα «έπεσαν στο καθήκον», όπως είπε ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας. «Καμμία άλλη αεροπορία δεν έχει τόσους ήρωες» συμπλήρωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος. «Έβαλαν το καθήκον πάνω από τον εαυτό τους», συμπλήρωσε ο Αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος κ. Χριστοδούλου.

Τα 5 ακροβατικά σμήνη στην ιστορία του Όπλου είναι:

-1953- 1958: Το Καρέ των ‘Ασσων με αεροσκάφη F-84 G

-1960-68: η Ελληνική Φλόγα με αεροσκάφη F-86E (μέχρι το 1965) τη δράση της οποίας συνέχισε η Νέα Ελληνική Φλόγα με αεροσκάφη F-5 A. Τα σύγχρονα ακροβατικά σμήνη είναι ο Δαίδαλος με αεροσκάφος Τ-6 και ο Ζευς με αεροσκάφος F-16 Block 52 plus.

Στη διάρκεια της αποψινής εκδήλωσης, βραβεύθηκαν με τιμητικές πλακέτες, χειριστές των πρώτων ακροβατικών σμηνών – οι πτέραρχοι Ηλίας Τσαμουσόπουλος, Χαράλαμπος Βάσσης, Δημήτριος Παπαηλίου, Φίλιππος Κόλλιας, Ιωάννης Γαβριηλίδης και Ευάγγελος Πετρουλάκης.

Όπως έγινε γνωστό, περισσότεροι από 15.000 συνάνθρωποι μας σε ακριτικές περιοχές και νησιά που έχρηζαν υγειονομικής περίθαλψης, μεταφέρθηκαν με τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας η οποία εκτέλεσε περισσότερες από 11.000 αποστολές συμπληρώνοντας πλέον των 26.000 ωρών πτήσης κατά τη δεκαετία 2007-2017.

Τα πτητικά μέσα της πολεμικής αεροπορίας, σε συνεργασία με άλλους κρατικούς φορείς, διέσωσαν 7.369 συμπολίτες μας που κινδύνευαν σε 1872 αποστολές έρευνας και διάσωσης, συμπληρώνοντας 3.481 ώρες πτήσης, στην ίδια 10ετία.

Μόλις φέτος μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, με αεροσκάφη και ελικόπτερα της ΠΑ, 914 συνάνθρωποί μας και διασώθηκαν άλλοι 175. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ΕΜΥ για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες της επ’ ωφελεία της οικονομίας, της άμυνας και του κοινωνικού συνόλου.

Το χειροκρότημα των παρευρισκομένων απέσπασε ένας μικρός από τη Σίφνο, ο οποίος γεννήθηκε μέσα σε ελικόπτερο Σούπερ Πούμα, ενώ αυτό προσέγγιζε τη Σύρο. Τον συνόδευε ο χειριστής του ελικοπτέρου και νονός του.

«Ανυπολόγιστη» χαρακτήρισε την προσφορά της πολεμικής αεροπορίας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Δεν υπάρχει εβδομάδα που η πολεμική αεροπορία να μην εκτελεί μία κοινωνικού χαρακτήρα επιχείρηση. Ο κ. Καμμένος έκανε ιδιαίτερη μνεία στους τεχνικούς των πυροσβεστικών αεροσκαφών, οι οποίοι όπως είπε, αν δεν εργάζονταν διπλή και τριπλή βάρδια, τα αεροσκάφη θα ήταν καθηλωμένα, διότι εδώ και χρόνια έχει σταματήσει η γραμμή παραγωγής τους.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, προέτρεψε τα στελέχη της πολεμικής αεροπορίας να είναι να συνεχίσουν να είναι περήφανα για την ιστορία του παρελθόντος τους και να συνεχίσουν να κυριαρχούν στο Αιγαίο. «Τα ελληνικά φτερά είναι ανίκητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, αναφέρθηκε στην ιστορία του Όπλου και έστειλε ένα μήνυμα προς εχθρούς και φίλους που είναι και το μήνυμα του φετεινού εορτασμού. «Πετάμε ψηλά – πετάμε μακρυά – πετάμε όπου χρειαστεί – είμαστε δίπλα σας».

Την εκδήλωση πλαισίωσε η μπάντα της πολεμικής αεροπορίας, την οποία συνόδευσε ο ελληνογάλλος τραγουδιστής Γιώργος Περρής.

Παρόντες ήσαν επίσης, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, βουλευτές κομμάτων και άλλοι επίσημοι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Η Αθήνα άγρυπνος φρουρός: Ναυτικός συνωστισμός γύρω από τα οικόπεδα της Κύπρου

Be the first to comment on "Καμμία άλλη αεροπορία δεν έχει τόσους ήρωες, δήλωσε ο Καμμένος: Αφιέρωμα στα ακροβατικά σμήνη"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*