Η Αθήνα άγρυπνος φρουρός: Ναυτικός συνωστισμός γύρω από τα οικόπεδα της Κύπρου




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Ναυτικός συνωστισμός γύρω από τα οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ και την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, με την Ελλάδα να μην μένει απαθής στις εξελίξεις που βρίσκονται προ των πυλών.

Η μόνη βασική διαφορά είναι πως η χώρα μας βρίσκεται στο σταυροδρόμι με διπλό ρόλο, τόσο της υποστήριξης προς την Κύπρο, όσο και στην πλήρη διαφύλαξη των συνόρων Ελλάδας και ΕΕ καθώς το επίπεδο της ρητορικής από την πλευρά της Άγκυρας δεν αφήνει περιθώρια στην ηγεσία του πενταγώνου να εφησυχάζει.

  • Η Αθήνα σε κάθε περίπτωση παρακολουθεί με απόλυτη ψυχραιμία τα τεκταινόμενα στην περιοχή, ζυγίζει και φροντίζει πάντα να έχει έντονη παρουσία, με ότι καλύτερο διαθέτει αυτή τη στιγμή εκεί που χρειάζεται, στέλνοντας το μήνυμα πως η Ελλάδα είναι η ήρεμη και αποφασιστική δύναμη της περιοχής η οποία είναι ικανή να εγγυάται την ασφάλεια, κάτι που έχουν αναγνωρίσει και οι σύμμαχες χώρες.

Από την άλλη πλευρά οι αναγνώσεις κινήσεων που κάνει η Άγκυρα, έχουν τεθεί υπό στενή παρακολούθηση των επιτελικών στελεχών του Ελληνικού πενταγώνου, τα οποία περιμένουν κάποια προκλητική κίνηση μέσα στο επόμενο διάστημα. Το μεγάλο στοίχημα, όπως λένε οι ίδιοι οι αξιωματικοί, είναι η αποκρυπτογράφηση των μηνυμάτων που λαμβάνονται να φέρουν ένα στοχευμένο σχέδιο αποτροπής και της παραμικρής απειλητικής κίνησης που ίσως προσπαθήσει να κάνει η Τουρκία.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι, κυρίως όσοι έχουν επιφορτιστεί με καθήκοντα επιχειρήσεων, που φεύγουν πάρα πολύ αργά και φτάνουν πρώτοι στα κέντρα επιχειρήσεων των επιτελείων, όπως και στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων.

  • Ο Συνωστισμός πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο και η Ελληνική παρουσία

Η Αμερική έχει δηλώσει εδώ και μέρες, όπως γράψαμε στο Hellas Journal, την παρουσία της στην περιοχή με τέσσερα αντιτορπιλικά, δυο από αυτά μάλιστα πήραν μέρος σε διασυμμαχική άσκηση με άλλα μέσα της Ελλάδας, της Κύπρου, της Μ. Βρετανίας, του Ισραήλ.

  • Από την λεγόμενη περιοχή ενδιαφέροντος δεν έχει φύγει ποτέ Γαλλικό πλοίο υποκλοπών, ενώ ήδη βρίσκονται και Ρωσικά καταδρομικά την ώρα που εν πλω προς τα εκεί είναι κι άλλα πλοία του Ρωσικού Στόλου τα οποία έχουν βρει την ευκαιρία να κάνουν τη δική τους επίδειξη σημαίας μέσω της παρουσίας τους για τη Συρία.
    Επιπλέον ένα Γερμανικό κι ένα Καναδικό πλοίο έχουν καταγραφεί στην ευρύτερη περιοχή.
  • Την ίδια ώρα στο κοίτασμα ZOR της Αιγύπτου, μεγάλο μέρος του στόλου του Καϊρου έχει βγει εκτός Ναυστάθμου και πραγματοποιεί πλήθος ασκήσεων, πράγμα που κατά πολλούς αξιωματικούς, δείχνει την ετοιμότητα και τη θέληση ακόμη μιας σύμμαχης χώρας να εκπέμψει το δικό της μήνυμα για απόλυτη ηρεμία στην περιοχή.

Η Αθήνα δεν παρακολουθεί απλώς τις χώρες που έχουν πλέον ενεργειακά συμφέροντα στην περιοχή να σπεύδουν κι’ εμείς να είμαστε απόντες. Το αντίθετο τουλάχιστον τρεις φρεγάτες του Ελληνικού πολεμικού στόλου έχουν βρεθεί σε σημεία κλειδιά, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα πως στέκεται δίπλα στους Κυπρίους στο κρίσιμο σταυροδρόμι που οδηγεί στο αύριο.

Επίσης η Ελληνική συμμετοχή έχει τουλάχιστον άλλες τέσσερις ναυτικές μονάδες καλά κρυμμένες και έτοιμες ν’ απαντήσουν σε οτιδήποτε κληθούν, ορισμένες από αυτές όπως σημειώνουν πηγές από το Πολεμικό Ναυτικό είναι οι «απόλυτοι κυνηγοί».

Το Barbaros, ενώ θέλησε να απλώσει τα καλώδιά του, τα μάζεψε άρον άρον: Πρόβλημα με Πορθητή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: