Η εντολή δολοφονίας Κασόγκι δόθηκε από το Ριάντ αλλά όχι από τον Σαλμάν, λέει ο Ερντογάν

File Photo: Turkish President Recep Tayyip Erdogan speaks during the opening ceremony of new Istanbul Airport in Istanbul, Turkey, 29 October 2018. EPA, ERDEM SAHIN
Η διαταγή για δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι ήρθε από την υψηλότερη αρχή της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας, αναφέρει ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και προσθέτει ότι δεν πιστεύει ότι τη διαταγή την έδωσε ο βασιλιάς Σάλμαν.

Σε άρθρο του στην Ουάσινγκτον Ποστ όπου εργαζόταν ο Κασόγκι, ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρει ότι υπάρχουν πολλά ακόμη αναπάντητα ερωτήματα. “Ως αποτέλεσμα των προσπαθειών μας ολόκληρος ο κόσμος έμαθε ότι ο Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από ομάδα εκτελεστών. Γνωρίζουμε ότι αυτοί που διέπραξαν τη δολοφονία είναι μέσα στην ομάδα των 18 που κρατούνται στην Σαουδική Αραβία. Πέρασε ένας μήνας από τη δολοφονία Κασόγκι, τουλάχιστον του αξίζει μια κηδεία με τις ισλαμικές παραδόσεις”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρει επίσης ότι έχουν δώσει τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους τόσο στις ΗΠΑ όσο και στους φίλους και συμμάχους τους. “Έχουμε χρέος να βρούμε τη σορό και να διαλευκάνουμε τη δολοφονία”, ανέφερε.

Ο Ερντογάν μήνυσε τον ηγέτη του CHP για τις επικρίσεις στο χειρισμό της υπόθεσης Κασόγκι


ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου – ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη 02/11/2018 22:09

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal