Ο Ερντογάν μήνυσε τον ηγέτη του CHP για τις επικρίσεις στο χειρισμό της υπόθεσης Κασόγκι




Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέθεσε μήνυση σε βάρος του ηγέτη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου για τις επικρίσεις που διατύπωσε σχετικά με τους χειρισμούς της Άγκυρας στην υπόθεση δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Ο δικηγόρος του Ερντογάν, ο Χουσεϊν Αϊντίν, κατέθεσε τη μήνυση εκ μέρους του Τούρκου προέδρου, σε βάρος του προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος για «εξύβριση του προέδρου» και για δυσφήμηση, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που είχε εκφωνήσει την Πέμπτη.

«Στις δηλώσεις του, ο Κιλιτσντάρογλου κατηγόρησε τον πρόεδρο Ερντογάν ότι συγκάλυψε τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, δίνοντας τη δυνατότητα στους υπόπτους να διαφύγουν στο εξωτερικό και προστατεύοντας τους δολοφόνους. Όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι παραπλανητικοί» αναφέρεται στη μήνυση.

Χθες, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αποδοκίμασε την τουρκική έρευνα, λέγοντας ότι θα μηνύσει τον πρόεδρο Ερντογάν και την κυβέρνησή του διότι άφησαν τους δράστες να φύγουν από την Τουρκία.

«Είναι μια πολύ ντροπιαστική και πολύ θλιβερή εικόνα. Είναι επαίσχυντο το ότι υιοθετεί μια τέτοια προσέγγιση. Η Τουρκία δεν το αξίζει αυτό» είπε νωρίτερα σήμερα ο Ομέρ Τσελίκ, ο εκπρόσωπος τύπου του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν.

«Θα καταθέσουμε μήνυση σε βάρος του για μαύρη προπαγάνδα και τις κατηγορίες που εκτοξεύει. Θα του απαντήσουμε με τη νομική οδό, με την ανάληψη νομικής δράσης» διαβεβαίωσε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Η Τουρκία κατασκευάζει ναυτικό βαλλιστικό πύραυλο σύμφωνα με την αμυντική της βιομηχανία

02/11/2018 21:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Anadolu-Reuters
Άγκυρα, Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: