Αυτή την ώρα το ύστατο χαίρε στον Κωνσταντίνο Κατσίφα: Εκατοντάδες Έλληνες στη κηδεία




Πούλμαν αλλά και ΙΧ από πολλές περιοχές της Ελλάδας φτάνουν από τα ξημερώματα στο χωριό Βουλιαράτες στη Βόρεια Ήπειρο προκειμένου απλοί Έλληνες πολίτες να πουν το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα, που έπεσε νεκρός από σφαίρες της αλβανικής αστυνομίας.

Οι αλβανικές Αρχές πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους στα σύνορα, ενώ υπάρχουν και πληροφορίες για ακραίες συμπεριφορές καθώς απαγορεύτηκε η είσοδος σε δύο Έλληνες, καθώς η μπλούζα του ενός θεωρήθηκε «απαγορευμένη» και ο δεύτερος έφερε τατουάζ με αρχαιοελληνικό σύμβολο.

Επίσης οι αλβανικές αρχές δεν επέτρεψαν την είσοδο στους επιβάτες ενός πούλμαν γιατί είχε «περίεργα» σύμβολα.
Στους Βουλιαράτες το σπίτι του εκλιπόντος είναι γεμάτο από κόσμο που συμπαρίσταται στην οικογένεια και την τραγική μητέρα.
Την ίδια στιγμή το ελληνικό ΥΠΕΞ αλλά και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχουν συστήσει σε όσους Έλληνες μεταβαίνουν στη Βόρεια Ήπειρο για την κηδεία, ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση.

Από την άλλη πλευρά τα αλβανικά ΜΜΕ πυροδοτούν κλίμα έντασης με το faxweb να κάνει λόγο για δύο συλλήψεις Ελλήνων που είχαν μαζί τους full face κουκούλες και μπλουζάκια με παραστρατιωτικά σύμβολα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι δύο άνδρες θα οδηγηθουν στον εισαγγελέα με την κατηγορία της υποκίνησης μίσους.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: