Το “ΟΧΙ” αποτελεί πηγή ενότητας και αισιοδοξίας, είπε ο πιλότος του F16 πάνω από τη Θεσσαλονίκη




ΡΕΠΟΡΤΑΖ: HELLAS JOURNAL

Με την καθιερωμένη πτήση του μαχητικού F16 στον ουρανό της Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε η εντυπωσιακή στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου.

«Καλημέρα Θεσσαλονίκη, καλημέρα Μακεδονία. Το «όχι» των Ελλήνων αποτελεί πηγή ενότητας και συνεργασίας όπως αποδεικνύει η παρουσία του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας. Να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα. Χρόνια Πολλά», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο χειριστής του μαχητικού της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Απαντώντας από την εξέδρα των επισήμων ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υπογράμμισε: «Κύριε Επισμηναγέ, Τόσον εγώ όσο και ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι είμαστε υπερήφανοι για εσάς, για τις διεθνώς αναγνωρισμένες ικανότητές σας αλλά και για το απαράμιλλο θάρρος σας. Αποδεικνύετε καθημερινά και εμπράκτως πόσο αποτελεσματικά υπερασπίζεσθε τον εναέριο χώρο της Ελλάδας και, επομένως, της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σύνολό της. Η Υπέρμαχος Στρατηγός να θωρακίζει τα φτερά σας και να χαλυβδώνει τις ψυχές σας. Χρόνια Πολλά».

Νωρίτερα είχαν παρελάσει μπροστά από τους επισήμους αλλά και από τους Θεσσαλονικείς μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων και τμήματα των Σωμάτων Ασφαλείας, που εντυπωσίασαν με την ακρίβειά τους, αλλά και έστειλαν ισχυρό μήνυμα ετοιμότητας.

Το ελληνικό “ΟΧΙ” ήταν ένα μεγάλο “ΝΑΙ” στην ελευθερία, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: