Τι φαγητά θα βάζουμε αύριο στο πιάτο μας θα μας πει ο Τριστράμ στο Γαλλικό Ινστιτούτο




Τα «βιώσιμα συστήματα τροφίμων» είναι στο επίκεντρο κύκλου εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου, με πρώτη τη διάλεξη του διακεκριμένου Γάλλου επιστήμονα Ζιλ Τριστράμ, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Οκτωβρίου .

«Τι φαγητά θα βάζουμε αύριο στο πιάτο μας; Πώς μπορούμε να θρέψουμε με υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο τους 9 δισεκατομμύρια ανθρώπους που υπολογίζεται ότι θα κατοικούν στον πλανήτη μας μέχρι το 2050;». Ο Ζιλ Τριστράμ Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου AgroParis Tech θα δώσει απαντήσεις σε μερικά από αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα.

«Ενώ η συμβατική γεωργία κατηγορείται ότι φέρει την κύρια ευθύνη για το 1/4 περίπου των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, τη μείωση της βιοποικιλότητας και τη ρύπανση των υδάτων, ο γάλλος επιστήμονας διατυπώνει απόψεις, με στόχο «τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα της υφιστάμενης βιομηχανίας τροφίμων και την έρευνα για καινοτόμα συστήματα τροφίμων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γαλλικό Ινστιτούτο, προσθέτοντας ότι η «πραγματική πρόκληση θα είναι η ανάπτυξη βιώσιμων συστημάτων τροφίμων ως ένα είδος συμβιβασμού μεταξύ της απόλαυσης που προσφέρει η άμεση κατανάλωση και της διαφύλαξης του περιβάλλοντος και της υγείας».

Το Ινστιτούτο AgroParis Tech είναι ένα Ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης με πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης στον χώρο των βιοεπιστημών, της γεωπονίας και του περιβάλλοντος. Υπάγεται στο Υπουργείο Γεωργίας και στο Υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας της Γαλλίας και στόχος του είναι να δώσει λύσεις στις μεγάλες προκλήσεις του 21ου αιώνα : παραγωγή τροφής με αειφόρο διαχείριση, προστασία των φυσικών πόρων, υποστήριξη της καινοτομίας, ανάπτυξη της βιοοικονομίας.

Την εκδήλωση προλογίζει ο Πρύτανης Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Σπυρίδων Κίντζιος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
25/10/2018 15:13

Η Νάταλι Πόρτμαν θα ταξιδέψει στο Τέξας για να στηρίξει την νέα της ταινία “Vox Lux”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: