Θρασύτατη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας: Παραποιεί την ιστορία




Με απίστευτο θράσος το τουρκικό υπουργείο των Εξωτερικών της Τουρκίας, της χώρας που κατέχει και σήμερα παράνομα την βόρεια Κύπρο, προκαλεί τα αισθήματα όλων των Ελλήνων, που δήλωση που εξέδωσε χθες το βράδυ.

Ομιλεί για «θηριωδίες» των Ελληνοκυπρίων, χαρακτηρίζει ως «ειρηνευτική επιχείρηση» την εισβολή της Τουρκίας στο νησί και εγκαλεί τη Λευκωσία για την κοινή δήλωση που υπέγραψαν οι ηγέτες της Ελλάδος, της Αιγύπτου και της Κύπρου στην πρόσφατη τριμερή συνάντησή τους στην Κρήτη.

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι εκφράζει την ενόχληση της τουρκικής πλευράς για τους αδικαιολόγητους, όπως τους χαρακτηρίζει, χαρακτηρισμούς, εναντίον της Τουρκίας που περιλήφθησαν στην κοινή ανακοίνωση.

Η απαράδεκτη ανακοίνωση αναφέρει:

«Είναι απαράδεκτο να παραβλέπονται οι θηριωδίες που διέπραξαν οι Ελληνοκύπριοι εναντίον των Τουρκοκυπρίων μεταξύ του 1963 και του 1974 στο νησί και να αποδίδεται το Κυπριακό πρόβλημα στην «ειρηνευτική επιχείρηση» που διεξήγαγε η Τουρκία το 1974 βασισμένη σε δικαιώματα που πηγάζουν από τη συμφωνία του 1960.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά να διατηρεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα που απορρέουν από το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι συνιδιοκτήτες του νησιού.

Αυτοί που πραγματοποιούν βήματα στην περιοχή εις βάρος των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», καθώς και εκείνοι που αγνοούν την Τουρκία στην περιοχή, δεν θα επιτύχουν ποτέ τους στόχους τους».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

QA-66, 12 October 2018, Statement of the Spokesperson of the Ministry of Foreign Affairs, Mr. Hami Aksoy, in Response to a Question Regarding Joint Declaration of Greece, Egypt and Greek Cypriot Administration Trilateral Summit

We are dismayed by the unwarranted claims against Turkey in the Joint Declaration published following the closure of Greece-Egypt-Greek Cypriot Administration trilateral summit meeting held on 10 October 2018, in Elounda, a city in the island of Crete, Greece.

In disregard of the atrocities committed by Greek Cypriots against the Turkish Cypriots between 1963-1974 in the Island, attributing the “Cyprus problem” to the Peace Operation carried out by Turkey in 1974 based on the rights stemming from 1960 Guarantee Agreement, is unacceptable.

Within this context, Turkey will resolutely continue to preserve its rights and interests emanating from the fact that Turkish Cypriots are co-owners of the Island.

Those who are taking steps in the region to the detriment of the legitimate rights and interests of the Republic of Turkey as well as Turkish Republic of Northern Cyprus, and those who try to ignore Turkey in the region, will never achieve their goals.

Συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Ακιντζί ετοιμάζει η Ελίζαμπεθ Σπέχαρ του ΟΗΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: