Συμφωνία του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Ακιντζί για να ανοίξουν δύο οδοφράγματα




Τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων Δερύνειας και Λεύκας-Απλικίου στις 12 Νοεμβρίου αποφάσισαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Αυτό ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε δηλώσεις του μετά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Είπε επίσης πως στην κατ` ιδίαν συνάντησή του με τον κ. Ακιντζί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για το μέλλον της πατρίδας τους, προσθέτοντας πως “υπάρχει κοινή βούληση για ειρήνη, σταθερότητα, συνεργασία στη βάση των όσων έχουν μέχρι σήμερα συζητηθεί”.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ακόμη πως κατά τη συνάντηση ανέπτυξε τις απόψεις του για την αποκέντρωση των εξουσιών ώστε να μπορεί να επιτευχθεί μια λειτουργική λύση.

Σημείωσε επιπλέον πως μπορεί να ξανασυναντηθούν στις 12 Νοεμβρίου εάν υπάρξει πρόοδος σε θέματα που αφορούν τα ΜΟΕ για την κινητή τηλεφωνία.

Ανέφερε πως για το θέμα αυτό ο κ. Ακιντζί του είπε πως ενημερώθηκε ότι θα ήταν δυνατή η εξεύρεση λύσης με βάση και τα όσα νομικά ισχύουν στην ε/κ πλευρά. “Αν έτσι συμβαίνει, τότε υπάρχει θέμα υλοποίησης ακόμα ενός ΜΟΕ που θα μας έδιδε την ευκαιρία να έχουμε μιαν ακόμη συνάντηση ενδεχόμενα”, πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
26/10/2018 12:55

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: