Στην Κρήτη αύριο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για την τριμερή σύνοδο κορυφής με Σίσι και Τσίπρα




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα συμμετάσχει στις εργασίες της 6ης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου, που θα πραγματοποιηθούν στις 10 Οκτωβρίου, στην Ελούντα, Κρήτης.

Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν, επίσης, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου κ. Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Αλέξης Τσίπρας.

Οι εργασίες της Συνόδου θα ξεκινήσουν το πρωί της 10ης Οκτωβρίου με διμερή κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει στη συνέχεια διμερή κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου.

Κατ΄ιδίαν συνάντηση θα έχει, επίσης, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Θα ακολουθήσει τριμερής κατ΄ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των τριών χωρών, με επικεφαλής τους τρεις ηγέτες.

Στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου, Υπουργοί των τριών Κυβερνήσεων θα πραγματοποιήσουν τριμερείς κατ΄ιδίαν συναντήσεις.

Στη συνέχεια θα υπογραφούν συμφωνίες και μνημόνια συνεργασίας ανάμεσα στις τρεις χώρες.

Οι τρεις ηγέτες θα προβούν ακολούθως σε δηλώσεις στα ΜΜΕ και στη συνέχεια θα παρακαθήσουν σε γεύμα εργασίας.

Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο είναι οι περιφερειακές εξελίξεις, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η Ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες, καθώς επίσης και ζητήματα που αφορούν τη Διασπορά των τριών χωρών.

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Υπουργός Ενέργειας κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κα Βασιλική Αναστασιάδη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου και ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: