Σχέδια για άλλα δύο παγκόσμια πρωταθλήματα εξετάζει το διοικητικό συμβούλιο της FIFA




Τα σχέδια του προέδρου της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο για δύο νέα παγκόσμια πρωταθλήματα επανέρχεται στην ημερήσια διάταξη της παγκόσμιας ομοσπονδίας, στην συζήτηση που θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή (26/10), στην Ρουάντα.

Το διοικητικό συμβούλιο της FIFA, πρόκειται να συζητήσει για ένα νέο «μίνι παγκόσμιο κύπελλο» και ένα εκτεταμένο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, αλλά δεν έχει γίνει σαφές εάν τα δυο αυτά σχέδια θα τεθούν σε ψηφοφορία.

Ο Ινφαντίνο, έχει ενημερώσει τα μέλη του συμβουλίου της FIFA από το Μάιο με μία επιστολή, σημειώνοντας πως τα σχέδια υποστηρίζονται από μια «σταθερή και σοβαρή» ομάδα επενδυτών που επιθυμούν να δαπανήσουν 25 δισεκατομμύρια δολάρια για έναν κύκλο 12 ετών, αρχίζοντας από το 2021.

Η επιστολή δεν περιγράφει την ταυτότητα των επενδυτών, αλλά αρκετά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο ιαπωνικός όμιλος SoftBank Group είναι επικεφαλής της κοινοπραξίας.

Ωστόσο, στα σχέδια αντιτίθενται σθεναρά σύλλογοι από λίγκες στην Ευρώπη, ενώ ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, δήλωσε ότι ήταν «πολύ κυνικά», κατηγορώντας την FIFA για την «πώληση της ψυχής του παιχνιδιού».

Τα συγκεκριμένα σχέδια, δεν περιελήφθησαν στην ατζέντα του συνεδρίου της FIFA στη Μόσχα τον Ιούνιο, όμως θεωρείται βέβαιο, πως εάν περάσουν οι προτάσεις Ινφαντίνο, θα επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στο διεθνές ημερολόγιο.

Το μίνι Παγκόσμιο Κύπελλο, θα έχει οκτώ εθνικές ομάδες και θα διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, με την ονομασία Final -8 και θα είναι η κορύφωση μίας προτεινόμενης παγκόσμιας διοργάνωσης τύπου Nations League. Στην επιστολή του Μαΐου, αναφέρθηκε ότι το νέο τουρνουά θα διεξάγεται κάθε Οκτώβριο ή/και Νοέμβριο, με αρχή από το 2021.

Το Κύπελλο Συνομοσπονδιών, που διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα καταργηθεί.

Το ετήσιο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, το οποίο διαθέτει σήμερα επτά ομάδες, θα επεκταθεί σε 24 ομάδες και θα γίνεται μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με τις προτάσεις Ινφαντίνο.

Τα 78 του χρόνια κλείνει ο Πελέ: Η συναρπαστική ιστορία ενός θρύλου του ποδοσφαίρου

23/10/2018 13:30
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μάντσεστερ, Βρετανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: