Νέος μνηστήρας για την Τσέλσι: Με Τσέχο μεγιστάνα διαπραγματεύεται ο Αμπράοβιτς




Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς παραμένει σε κόντρα με τις βρετανικές αρχές και σκέφτεται σοβαρά να παραχωρήσει τις μετοχές του στην Τσέλσι. Ο Ρώσος μεγιστάνας είναι έντονα δυσαρεστημένος από την αλλαγή πλεύσης της βρετανικής κυβέρνησης, η οποία δημιούργησε προβλήματα στην ανανέωση νέας βίζας σε Ρώσους επιχειρηματίες, μέχρι να αποδείξουν την προέλευση του πλούτου τους.

Ο Αμπράμοβιτς αξιοποίησε τις εβραϊκές ρίζες του, καθώς είναι πρόεδρος της ομοσπονδίας εβραϊκών κοινοτήτων της Ρωσίας, και κατάφερε να εκδώσει διαβατήριο του Ισραήλ, επωφελούμενος των ευεργετικών διατάξεων, που διέπουν τη χώρα με το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, πως έχουν επιλυθεί και τα προβλήματα του με την βρετανική κυβέρνηση, η οποία είναι σε κόντρα με τον πρόεδρο της Ρωσίας και προσωπικό φίλο του Αμπράμοβιτς, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο 51χρονος μεγιστάνας έχει απορρίψει προτάσεις που έφτασαν τα δύο δισ. ευρώ, ωστόσο απευθύνθηκε στην αμερικανική τράπεζα «Raine Group» στη Νέα Υόρκη, ώστε να λειτουργήσει συμβουλευτικά στη πιθανότητα μερικής ή ολικής πώλησης του συλλόγου. Για το τελευταίο ενδεχόμενο, πηγές από το περιβάλλον του κοστολογούν την αγγλική ομάδα στα 3.4 δισ. ευρώ!

Στο μεταξύ αγγλικά ΜΜΕ, αναφέρουν τον Τσέχο μεγιστάνα, Πετρ Κέλνερ, ως τον άνθρωπο με τον οποίο ο Αμπράμοβιτς έχει ήδη κάνει τις πρώτες συζητήσεις. Ο Κέλνερ είναι πλουσιότερος άνθρωπος της χώρας του, σύμφωνα με το «Forbes», καθώς διαθέτει περιουσία που αγγίζει τα 15 δις ευρώ (!).

Ο Κέλνερ είναι λάτρης του ποδοσφαίρου και ακόμη περισσότερο του αγγλικού πρωταθλήματος, έχει άριστες σχέσεις με τον Αμπράμοβιτς ενώ έχει εκφράσει κατά το παρελθόν την πρόθεσή του να μπει στον χώρο. Να σημειωθεί πως ο Ρώσος, εκτός από τα 190 εκατ. ευρώ για την αγορά των «μπλε» το 2003, έχει επενδύσει ακόμα 1.2 δισ. ευρώ ως εσωτερικό δάνειο για να καλύπτει τις ετήσιες ανάγκες της ομάδας.

Στη διάθεση της Τότεναμ ο Ντέλε Άλι: Θα παίξει στο μεγάλο ντέρμπι με την Μάντσεστερ Σίτι

26/10/2018 18:20
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: