Μπαρτσελόνα και Σεβίλλη διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την κορυφή στη βαθμολογία της La Liga




Η επανέναρξη του ισπανικού πρωταθλήματος, μετά τη διακοπή για τους αγώνες των εθνικών ομάδων, βρίσκει τις έξι πρώτες ομάδες της κατάταξης να «συνωστίζονται» σε απόσταση δύο βαθμών, τη Μπαρτσελόνα να βρίσκεται στη δεύτερη θέση και τη Ρεάλ στην τέταρτη, μία εβδομάδα πριν το πρώτο clasico της σεζόν, ενώ καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει να κρατήσει το αήττητο και όλες έχουν σημειώσει τουλάχιστον μία νίκη, στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές της La Liga.

Εικόνα αν μη τι άλλο ασυνήθιστη για το ισπανικό πρωτάθλημα, που μένει να φανεί αν θα παγιωθεί (τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό) ή αν οι «μεγάλοι» θα επιβάλλουν σταδιακά το νόμο τους.

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής περιλαμβάνει ντέρμπι κορυφής, αφού η Μπαρτσελόνα υποδέχεται το Σάββατο (20/10) την πρωτοπόρο Σεβίλη και θέλει τη νίκη για να επανέλθει στην κορυφή. Τέσσερα συνεχόμενα ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα μετρούσαν πριν τη διακοπή οι «μπλαουγκράνα», που ελπίζουν ότι η ξεκούραση των Μέσι και Σουάρες (δεν πήγαν στα φιλικά των εθνικών τους ομάδων) θα τους βοηθήσει ενόψει της… διαβολοβδομάδας που ακολουθεί: μετά τη Σεβίλη, οι Καταλανοί υποδέχονται την Τετάρτη την Ίντερ στο Champions League και ακολουθεί το μεγάλο ντέρμπι της 28ης Οκτωβρίου με τη Ρεάλ, πάλι στο «Καμπ Νου». Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει επιπλέον σοβαρό πρόβλημα στην άμυνα, αφού απουσιάζουν οι τραυματίες Ουμτιτί και Βερμέλεν. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα της Ανδαλουσίας καλείται να αποδείξει ότι έχει το «μέταλλο» να σταθεί όρθια σε τέτοια εκτός έδρας παιχνίδια, προϋπόθεση απαραίτητη για να θεωρηθεί διεκδικήτρια του τίτλου. Οι Σεβιγιάνοι προέρχονται από τέσσερις διαδοχικές νίκες και κάπως έτσι, το -8 της 4ης αγωνιστικής από την Μπαρτσελόνα έγινε +1.

Το μεσημέρι του Σαββάτου (20/10), η Ρεάλ φιλοξενεί τη Λεβάντε και χρειάζεται απαραιτήτως τη νίκη, μετά από ένα σερί τεσσάρων αγώνων (σε Ισπανία και Champions League) με απολογισμό μία ισοπαλία και τρεις ήττες. Ο Χουλέν Λοπετέγκι βρίσκεται υπό αμφισβήτηση και ουσιαστικά ο ορίζοντας για τον Βάσκο τεχνικό είναι το clasico της επόμενης εβδομάδας, όμως η αλήθεια είναι ότι η κρίση στους «μερένγκες» δεν οφείλεται αποκλειστικά στον προπονητή, καθώς πολλά βασικά ατού της ομάδας δεν βρίσκονται σε καθόλου καλή κατάσταση.

Ανάλογα με το αποτέλεσμα του ντέρμπι κορυφής (το οποίο πάντως δεν θα γνωρίζει, αφού παίζει νωρίτερα το Σάββατο), η Ατλέτικο Μαδρίτης μπορεί να ανέβει πρώτη με νίκη επί της Βιγιαρεάλ στο «Εστάδιο ντε λα Θεράμικα». Αποστολή που πάντως μόνο εύκολη δεν είναι για τους «ροχιμπλάνκος», που δεν έχουν νικήσει το «κίτρινο υποβρύχιο» στις τελευταίες έξι συναντήσεις τους, ανεαξρτήτως έδρας, ενώ ο Ντιέγκο Σιμεόνε δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Ντιέγκο Κόστα.

Στην πρώτη εξάδα, ισόβαθμες με τη Ρεάλ, βρίσκονται επίσης η Εσπανιόλ και η Αλαβές. Η ομάδα της Βαρκελόνης αντιμετωπίζει εκτός έδρας την ουραγό Ουέσκα, ενώ η Ντεπορτίβο, προερχόμενη από το θρίαμβο επί της «βασίλισσας», δοκιμάζεται αύριο (19/10) στο Βίγκο απέναντι στη Θέλτα.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής της La Liga:

Θέλτα-Αλαβές 19/10
Ρεάλ Μαδρίτης-Λεβάντε 20/10
Βαλένθια-Λεγανές 20/10
Βιγιαρεάλ-Ατλέτικο Μαδρίτης 20/10
Μπαρτσελόνα-Σεβίλη 20/10
Ράγιο Βαγεκάνο-Χετάφε 21/10
Εϊμπαρ-Αθλέτικ Μπιλμπάο 21/10
Ουέσκα-Εσπανιόλ 21/10
Μπέτις-Βαγιαδολίδ 21/10
Σοσιεδάδ-Τζιρόνα 22/10

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 8 αγώνες)

Σεβίλη 16
Μπαρτσελόνα 15
Ατλέτικο Μαδρίτης 15
Ρεάλ Μαδρίτης 14
Εσπανιόλ 14
Αλαβές 14
Βαγιαδολίδ 12
Μπέτις 12
Σοσιεδάδ 11
Θέλτα 10
Λεβάντε 10
Εϊμπαρ 10
Χετάφε 9
Βαλένθια 9
Τζιρόνα 9
Βιγιαρεάλ 8
Αθλέτικ Μπιλμπάο 7 -7αγ.
Λεγανές 7
Ράγιο Βαγεκάνο 5 -7αγ.
Ουέσκα 5

Απογοήτευση στη Γερμανία για τη νέα ήττα από τη Γαλλία: “Άδικο το πέναλτι” λέει ο Γιόακιμ Λεβ

18/10/2018 14:03
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μαδρίτη, Ισπανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: