Κλήτευση για να παρουσιαστεί στην φυλακή έλαβε ο Γκρούεφκσι : Ποινή και σε άλλα τρία πρώην μέλη της κυβέρνησης




Ο πρώην πρωθυπουργός της ΦΥΡΟΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, οφείλει να προσέλθει μέχρι τις 8 Νοεμβρίου στις φυλακές για να εκτίσει ποινή φυλάκισης δύο ετών για την υπόθεση αγοράς πολυτελούς τεθωρακισμένου οχήματος απο το δημόσιο, σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το έγγραφο της κλήσης να παρουσιαστεί στην φυλακή ο Γκρούεφσκι του επιδόθηκε σήμερα στο δικαστήριο και αφορούσε την αγορά μίας θωρακισμένης ‘Mercedes’ η οποία κοστείζει πάνω από 600,000 ευρώ.

Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν σε φυλάκιση τρία ακόμη στελέχη της πρώην κυβέρνησης των Σκοπίων, μία εκ των οποίων δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, λόγω της προχωρημένης εγκυμοσύνης της.

Η υπεράσπιση του Νίκολα Γκρούεφσκι προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο, ζητώντας την επανεξέταση της δικαστικής απόφασης. Σε περίπτωση που το Ανώτατο Δικαστήριο δεν εξετάσει μέχρι τις 8 Νοεμβρίου την προσφυγή, τότε η υπεράσπιση του πρώην πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ θα ζητήσει την αναβολή της εκτέλεσης της ποινής φυλάκισης που του έχει επιβληθεί,για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους.

Νομικοί κύκλοι στα Σκόπια αναφέρουν ότι η όλη υπόθεση σχετικά με το εάν ο Νίκολα Γκρούεφσκι οδηγηθεί στις φυλακές ή όχι δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει μέχρι και την τελική ημερομηνία που αναγράφεται στο ένταλμα, δηλαδή την 8η Νοεμβρίου.

Με πληροφορίες από το πρακτορείο ΜΙΑ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δύο χρόνια φυλάκιση στο Εφετείο για τον πρώην πρωθυπουργό των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: