Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς (Δ) ανταλλάσει χειραψία με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φράνκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ (Frank Walter Steinmeier) (Α) κατά τη συνάντησή τους σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φράνκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ με τη σύζυγό του Έλκε Μπουντενμπέντερ, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, POOL, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ιδιωτική συνάντηση Κοτζιά με Στάινμαιερ: Αύριο η συνάντηση με τον Μολδαβό ομολογό του

Ιδιωτική συνάντηση με τον πρόεδρο της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαιερ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελλάδα, είχε το απόγευμα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα και διήρκησε περί τη μία ώρα. Οι δύο άνδρες συνδέονται από μακρόχρονη φιλία, καθώς εκτός από το γεγονός ότι υπηρέτησαν την ίδια χρονική περίοδο υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, είχαν φοιτήσει και στο ίδιο πανεπιστήμιο στη Δυτική Γερμανία.

Συνάντηση με τον Μολδαβό ομόλογό του και υπουργό Ευρωπαϊκής Ενσωμάτωσης, Τουντόρ Ουλιανόβσκι, θα έχει αύριο το μεσημέρι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στο υπουργείο Εξωτερικών.

Οι δύο υπουργοί θα εστιάσουν στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων και θα ανταλλάξουν απόψεις γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις σε διεθνή και περιφερειακά ζητήματα. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν, μετά τις κοινές δηλώσεις τους στον Τύπο, σε γεύμα εργασίας που θα παραθέσει ο κ. Κοτζιάς στον κ. Ουλιανόβσκι.

11/10/2018 17:26
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Be the first to comment on "Ιδιωτική συνάντηση Κοτζιά με Στάινμαιερ: Αύριο η συνάντηση με τον Μολδαβό ομολογό του"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*