Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η συνάντηση των ηγετών τις επόμενες μέρες, η καταδίκη στην υπόθεση της πρώην Λαϊκής, η απελευθέρωση του πάστορα Μπράνσον και οι αντεγκλήσεις για το ΓεΣΥ είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Η «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Κρίσιμο τετ-α-τετ» αναφέρει πως Αναστασιάδης και Ακιντζί θα συναντηθούν το τελευταίο δεκαήμερο Οκτωβρίου και όπως δήλωσε ο ΠτΔ δεν θα υπάρχει ατζέντα. Αλλού γράφει πως ένοχοι κρίθηκαν και οι 4 κατηγορούμενοι στην υπόθεση της πρώην Λαϊκής ενώ φιλοξενείται και η δήλωση του Εισαγγελέα στο ΚΥΠΕ ότι δεν αναλήφθηκαν οι πολιτικές και εποπτικές ευθύνες από κανέναν. Επίσης η «Α» αναφέρει ότι συνελήφθη και δεύτερος αστυνομικός για την υπόθεση εμπορίας γυναικών.

«Πάνε μαζί συνάντηση-άνοιγμα οδοφραγμάτων» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που αναφέρει πως η Ελίζαμπεθ Σπέχαρ ενημέρωσε τον Πρόεδρο ότι ο κατοχικός στρατός έχει συναινέσει για μετακίνηση του φυλακίου στη Δερύνεια. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το Κακουργιοδικείο απεφάνθη ότι στην υπόθεση της πρώην Λαϊκής υπήρξε συνειδητή και μελετημένη παράλειψη για να αποσιωπηθεί η ζημιά των 330 εκ από τις εργασίες στην Ελλάδα. Ο «Π» αναφέρεται ακόμη στη δεκάμηνη φυλάκιση φροντίστριας που αλυσόδενε στο κρεβάτι αυτιστικό άτομο.

Με τίτλο «Τετ α τετ μέσω οδοφραγμάτων» ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριό του θέμα ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες και ότι η ημερομηνία συνδέεται με τις εξελίξεις στα οδοφράγματα. Αλλού αναφέρει πως κλιμακώνεται ο πόλεμος γιατρών για το Γενικό Σύστημα Υγείας και ότι ο Πρόεδρος του ΠΙΣ δηλώνει πως δεν έφτασαν κοντά τους οι υπολογισμοί για τις αμοιβές των γιατρών. Επίσης ο «Φ» γράφει πως η βάση των αμερικανικών ελικοπτέρων κάθε άλλο παρά μυστική ήταν και ότι δημοσιευόταν και στο διαδίκτυο.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Νόμος Αβέρωφ κομμένος-ραμμένος για ‘φίλους’» και αναφέρει ότι η πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ για παραχώρηση δικαιώματος στο Υπουργικό για αποξένωση ποταμών, ρυακιών κλπ για χάριν μεγάλων αναπτύξεων φαίνεται να φωτογραφίζει αιτήσεις από συγκεκριμένους μεγαλοεπιχειρηματίες. Αλλού αναφέρει πως διεξάγεται σκληρό παζάρι για την αδειοδότηση των πύργων στη Λεμεσό. Επίσης η «Χ» αναφέρεται σε ανυπόφορη κατάσταση σε Καϊμακλί και Κοκκινοχώρια λόγω διαρροής λυμάτων.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Καταδικαστική ετυμηγορία για τους 4 της Λαϊκής» και αναφέρεται στην απόφαση του Κακουργιοδικείου στην υπόθεση της τράπεζας με καταδίκες για τέσσερα στελέχη. Σε άλλο θέμα φιλοξενούνται οι δηλώσεις του ΥΠΕΣ για την προσφυγική κρίση και τις πιέσεις που δέχεται η Κύπρος. Επίσης η εφημερίδα προβάλλει την κατάσταση στην εταιρεία J&P Overseas και τα επόμενα βήματα για τους υπαλλήλους.

ΚΥΠΕ – Kυριακή Χριστοδούλου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
13/10/2018 09:00

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: