Η επικεφαλής της CIA μεταβαίνει εκτάκτως στην Τουρκία για τη δολοφονία του Κασόγκι




Η διευθύντρια της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) Τζίνα Χάσπελ βρισκόταν καθ’ οδόν προς την Τουρκία τη Δευτέρα, όπου αναμένεται να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για την έρευνα σχετικά με τον φόνο του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ενημερωμένη πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα ότι έχει στείλει «κορυφαία» στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών στην Τουρκία για την έρευνα. Απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Οι τουρκικές αρχές δεν μπόρεσαν χθες να ερευνήσουν το σταθμευμένο διπλωματικό όχημα της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, διότι δεν τους δόθηκε άδεια από το προξενείο, μετέδωσε το ιδιωτικό τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Το όχημα που ανήκει στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε στη συνοικία Σουλτάνγκαζι νωρίτερα χθες. Το CNN Turk μετέδωσε ότι οι αρχές θα μπορέσουν να διεξάγουν έρευνα στο αυτοκίνητο σήμερα Τρίτη.

“Τίποτα δεν θα μείνει κρυφό” στην υπόθεση Κασόγκι, υπόσχεται ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου

Η Τουρκία θα φτάσει μέχρι τέλους για να ρίξει φως στη “στυγερή δολοφονία” του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, διαμήνυσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ιμπραήμ Καλίν είπε ότι τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι στην υπόθεση αυτή, προσθέτοντας ότι οι Σαουδάραβες έχουν ευθύνη να αποκαλύψουν την αλήθεια για τον φόνο αυτόν.

“Εξ αρχής, η γραμμή του προέδρου μας είναι σαφής: τίποτα δεν θα μείνει κρυφό σε αυτήν την υπόθεση. Από δικαστικής πλευράς, θα φτάσουμε μέχρι το βάθος. Τελικός στόχος μας είναι να αποκαλύψουμε όλες τις πλευρές”, είπε.

Η υπόθεση του Κασόγκι, πρόσθεσε ο Καλίν, δεν είναι ένα διμερές ζήτημα μεταξύ της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας. Σημείωσε όμως ταυτόχρονα ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν θέλει να πληγούν οι σχέσεις των δύο χωρών με αυτήν την αφορμή.

“Η Σαουδική Αραβία είναι μια σημαντική χώρα για εμάς. Είναι μια αδελφή και φίλη χώρα. Έχουμε πολλές εταιρικές σχέσεις και φυσικά δεν θα θέλαμε να πληγούν”, τόνισε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, United States
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP-Anadolu
Άγκυρα, Turkey

Δεν είμαι ικανοποιημένος από αυτά που άκουσα είπε ο Τραμπ σε επικοινωνία του με τον Σαλμάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: