Εντυπωσιακή παρέλαση στη Λευκωσία για την επέτειο της Ανεξαρτησίας: Πέταξαν και ελληνικά F16




Για 2η συνεχόμενη επέτειο της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της στρατιωτικής παρέλασης, F16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, πέταξαν πάνω από το χώρο, σε δυαδικό σχηματισμό.

Οι ένοπλες δυνάμεις και οι δυνάμεις ασφάλειας και πολιτικής προστασίας παρέλασαν την 1η Οκτωβρίου στο πλαίσιο της στρατιωτικής παρέλασης τον χαιρετισμό της οποίας δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης πλαισιωμένος από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος Πάνο Καμμένο, τον Υπουργό Άμυνας Σάββα Αγγελίδη και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη.

Την 58η επέτειο της Ανεξαρτησίας Κυπριακής Δημοκρατίας τίμησαν με την παρουσία τους στην στρατιωτική παρέλαση, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυστόστομος Β’, ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, οι ηγεσίες των κομμάτων, πολιτειακοί αξιωματούχοι, πρέσβεις ξένων κρατών στη Λευκωσία και πολίτες.

Της παρέλασης προηγήθηκε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και ρίψη τιμητικών βολών.

Επιδείχθηκαν άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα, όλμοι, πυροβόλα, και άλλα σύγχρονα οπλικά συστήματα, μεταξύ των οποίων και το αντιαεροπορικό Οπλικό Σύστημα BUK M1-2.

Οι διελεύσεις, πάνω από το χώρο της παρέλασης των δύο F16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας έκαναν τα βλέμματα να στραφούν στον ουρανό όπως και αυτές των ελικοπτέρων της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας.

Στην παρέλαση συμμετείχαν μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα της Εθνικής Φρουράς, τμήμα της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) και της Πολιτικής Άμυνας.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: