Δύο αστυνομικοί συνοριοφύλακες σε κύκλωμα με Τούρκο διακινητή μεταναστών στον Έβρο

File Photo: Το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μεταναστών στο Φυλάκιο στον Εβρο, στα Ελληνοτουρκικά σύνορα,. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Για κακουργήματα παραπέμπονται δύο αστυνομικοί και ένας πολίτης που συνελήφθησαν για συνεργασία με Τούρκο διακινητή, για να περνούν μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα, από τον Έβρο.

Την υπόθεση χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, η οποία μετά από έρευνες για την δράση του κυκλώματος συνέλαβε χθες τους δύο αστυνομικούς που υπηρετούν σε τοπική Υπηρεσία Συνοριακής Φύλαξης και οι οποίοι έδιναν πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους λόγω της θέσης τους, στον πολίτη (που συνελήφθη επίσης) και αυτός με την σειρά του, τις περνούσε στον Τούρκο διακινητή.

Εκείνος ήταν που έστελνε τους πρόσφυγες και μετανάστες μέσω του ποταμού Έβρου και στη συνέχεια οι τρεις, τους διευκόλυναν να περάσουν στην Ελλάδα, καθώς γνώριζαν πάρα πολύ καλά τα περάσματα στην περιοχή.

Όπως πρόεκυψε από την έρευνα η δράση της εγκληματικής οργάνωσης προσδιορίζεται τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2018, υπό τη διεύθυνση αλλοδαπού, ο οποίος διαμένει μόνιμα στην Τουρκία.

Ο παραπάνω διευθύνων την εγκληματική οργάνωση αλλοδαπός, μέσω πληροφοριών που του εξασφάλιζε ο ιδιώτης συλληφθείς, καθοδηγούσε τα λοιπά μέλη της οργάνωσης σχετικά με τις ώρες, τον τόπο και τον τρόπο διακίνησης των αλλοδαπών, μέσω του ποταμού Έβρου.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, οχήματα και στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

• (7) ηλεκτρονικές συσκευές tablet και (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (laptop),

• (29) συσκευές κινητών τηλεφώνων και (3) κάρτες αποθήκευσης δεδομένων,

• (8) κάρτες SIM και (4) φορητές μονάδες αποθήκευσης,

• (21) βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων διαφόρων τραπεζών

• (18) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων

• δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας,

• (2) κεντρικές μονάδες σταθερού ηλεκτρονικού υπολογιστή,

• (2) φορητοί πομποδέκτες, και

• φορητός ασύρματος και επιτραπέζιος πομποδέκτης.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, που σχηματίστηκε για την υπόθεση, περιλαμβάνει τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διευκόλυνσης εισόδου στο ελληνικό έδαφος πολιτών τρίτων χωρών, της διευκόλυνσης μεταφοράς κατ’ επάγγελμα, της δωροληψίας υπαλλήλου, της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου κ.λπ. αδικήματα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στην αρμόδια Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Με πληροφορίες από ΕΛ.ΑΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ
26/10/2018 18:05

Έρευνες στον Έβρο για τη δολοφονία των τριών γυναίκων: Εικάζεται ότι δράστες ήταν διακινητές

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required