Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι για να λύσουν τα “θέματα” τους: Τούρκοι έξω από το Ιντλίμπ;




Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν κι ο Τούρκος ομόλογός του, Ταγίπ Ερντογάν θα συζητήσουν τη Δευτέρα στο Σότσι, για να προσπαθήσουν να λύσουν τα προβλήματα που ανέκυψαν, με αφορμή τη Συρία και την αναμενόμενη επίθεση στο Ιντλίμπ.

Ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρει ότι θα συζητήσουν τα ζητήματα της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των χωρών τους, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν για την επίλυση του πολεμικού προβλήματος στην Συρία.

“Στις 17 Σεπτεμβρίου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα συναντηθεί στο Σότσι με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Ρωσία. Οι δύο ηγέτες, θα συζητήσουν θέματα διμερούς συνεργασίας, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν στην Συρία,” ανέφερε η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ρωσικό Πρακτορείο Sputnik:

Παρά τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας ότι μια στρατιωτική επιχείρηση στο Ιντλίμπ θα προκαλούσε ανθρωπιστική καταστροφή, η Άγκυρα φέρεται να στέλνει στρατιωτικές ενισχύσεις στις θέσεις της γύρω από την πόλη.

Το ρωσικό πρακτορείο μετέδωσε ότι μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις φέρεται να στέλνει στο Ιντλίμπ της Συρίας η Τουρκία, συμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ο τουρκικός στρατός αναφέρεται ότι έχει στείλει 15 οχήματα, μεταξύ των οποίων και 6 τανκς, τα οποία μεταφέρουν όπλα και πυρομαχικά μέσω του συνοριακού περάσματος Κφαρ Λουσίν.

Η Άγκυρα ακόμη δεν έχει σχολιάσει τις συγκεκριμένες αναφορές.

Κατά την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξαν και άλλες αντίστοιχες αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία ενισχύει τις θέσεις της γύρω από το Ιντλίμπ.

Οι ενισχύσεις των τουρκικών θέσεων έρχονται παρά το γεγονός ότι ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ δήλωσε ότι μια ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση στο Ιντλίμπ θα οδηγούσε σε ανθρωπιστική καταστροφή.

«Συνεργαζόμαστε με τη Ρωσία, το Ιράν και άλλους συμμάχους για να φέρουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα και να σταματήσουμε την ανθρώπινη τραγωδία», δήλωσε σύμφωνα με το Πρακτορείο Anadolu.

Πληροφορίες από το ρωσικό πρακτορείο Sputnik

Μια μεγάλη άσκηση κάθε πενταετία σχεδιάζει να κάνει η Ρωσία, λέει ο Σεργκέι Σοϊγκού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: