Το "Μνημειώδες γατί" του Ντιτρόιτ - Πηγή: via twitter (TGS SuperLuigi)

Η “Μνημειώδης Γατούλα” του Ντιτρόιτ κοιτάει και χαιρετάει τους διερχόμενους οδηγούς

Ένα από τα πιο αγαπημένα αιλουροειδή του Ντιτρότ δεν είναι κουλουριασμένο σ’ ένα περβάζι ούτε ξαπλώνει τεμπέλικα πάνω σε στοίβα ρούχων που μόλις έχουν βγει από το πλυντήριο. Κοιτάζει – και χαιρετάει – τους διερχόμενους αυτοκινητιστές, από έναν παράδρομο ενός από τους αυτοκινητοδρόμους της πόλης.

Με σηκωμένα τα αυτάκια και γουρλωμένα τα μάτια, το τούβλινο γλυπτό, γνωστό ως «Μνημειώδης Γατούλα», γοητεύει τους οδηγούς εδώ και οκτώ χρόνια. Το εγκατέστησε το 2010 ο γλύπτης από το Ντιτρόιτ Τζέρομ Φερέτι (ο οποίος, αρχικά, έβγαζε το ψωμάκι του ως πλανόδιος χτίστης με τούβλα αλλά, στη συνέχεια, μπήκε στην καλλιτεχνία).

Ήθελαν να δώσουν ζωντάνια σε ένα σημείο στην άκρη της γειτονιάς Κόρκταουν και γι’ αυτό το λόγο οι κάτοικοι μαζεύτηκαν, συγκέντρωσαν χρήματα και προσέλαβαν το Τζέρομ να φιλοτεχνήσει το γλυπτό. Συχνά, οι οδηγοί των διερχόμενων αυτοκινήτων σταματούν, βγαίνουν απ’ τα οχήματά τους κι ανεβαίνουν στο θολωτό κεφάλι της «Monumental Kitty» για να ατενίσουν τη γύρω περιοχή. Από το έδαφος, προεξέχει η άκρη της ουράς της, και το δεξί μπροστινό ποδαράκι της (πλήρες, με νύχια από πέτρα).

Η «Γατούλα» είναι αραγμένη – με ήλιο, με βροχή, με χιόνι – κάτω από την πεζογέφυρα κοντά στο σημείο που η οδός Κοχρέιν προσεγγίζει τον αυτοκινητόδρομο I-75. Στην περίπτωση που κάποιος θέλει να την πλησιάσει, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να παρκάρει σε μια από τις θέσεις του West Fischer Service Drive.

17/09/2018 09:15
ΑΠΕ-ΜΠΕ Βασίλης Τσεκούρας
Αθήνα, Ελλάδα

Be the first to comment on "Η “Μνημειώδης Γατούλα” του Ντιτρόιτ κοιτάει και χαιρετάει τους διερχόμενους οδηγούς"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*