Η απέραντη φυλακή της Τουρκίας: Οι δεκάδες χιλιάδες στα μπουντρούμια που καίνε τον Ερντογάν




Από προχθες Δευτέρα θα ξεκινούσε σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης αλλά και των ομολόγων του των Εξωτερικών, Οικονομίας και Εσωτερικών το πιλοτικό πρόγραμμα για αλλαγές επί τα βελτίω στην τουρκική Δικαιοσύνη.

Ωστόσο οι τουρκικές Αρχές και κυρίως η αστυνομία φοβούμενες μήπως από τις «σαρωτικές» αλλαγές και την απότομη βελτίωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν προλάβουν να κάνουν το φιλο-ερντογανικό έργο τους, έσπευσαν την περασμένη εβδομάδα να σαρώσουν τους «γκιουλενιστές» και να συνεχίσουν τις αθρόες συλλήψεις.

Έτσι μόλις σε μια εβδομάδα 221 άτομα συνελήφθησαν κατηγορούμενα φυσικά για σχέσεις με το δίκτυο Γκιουλέν, όπως αναφέρεται μάλιστα και σε σχετικό δελτίο Τύπου, του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών.

Συνολικά μέχρι το τέλος του Ιουλίου 2018, είχαν συλληφθεί συνολικά για σχέσεις με τον ιμάμη Γκιουλέν 17.085 άτομα.

Το «κράτος δικαίου» βέβαια δεν δείχνει το πρόσωπό του μόνο μέσω των συλλήψεων καθώς από την εκδήλωση της απόπειρας πραξικοπήματος μέχρι και σήμερα υπολογίζεται πως έχουν εκδιωχθεί από τις δουλειές τους περισσότεροι από 170.000 άνθρωποι, ενώ έχουν κλείσει περί τις 1.020 επιχειρήσεις. Επίσης έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα σε 234.419 Τούρκους.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που εκδόθηκε στις 17 Απριλίου 2018 από την ημέρα επιβολής της κατάστασης έκτακτης ανάγκης μέχρι σήμερα έχουν συλληφθεί πάνω από 150.000 άνθρωποι και έχουν καταλήξει στη φυλακή 78.000.

Με όλα αυτά λοιπόν ο Ερντογάν και οι υπουργοί του θέλουν να ράψουν ευρωπαϊκό «κοστούμι» και διατείνονται πως αποτελεί προτεραιότητά τους η «παγωμένη» δικαίως ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Μάλιστα από μόνοι τους άρχισαν το «παζάρι» αφού με το που ανακοίνωσαν τα δήθεν μέτρα για τη βελτίωση της Δικαιοσύνης άρχισαν να ζητούν συζήτηση με την ΕΕ για την κατάργηση της βίζας στους Τούρκους πολίτες, αλλά και υποστήριξη κατά του PKK.

Πηγή: Πληροφορίες από Turkish Minute & TurkeyPurge

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: