Δεν ομολογεί την ήττα ο Ερντογάν: Αύξησε τα επιτόκια, αλλά παρουσιάζεται αθώα περιστερά




Με την Κεντρική Τράπεζα τα έβαλε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν η οποία αυξάνει τα επιτόκια συνεχώς ενώ παρομοίασε τις τουρκικές τράπεζες με εμπόρους ηρωίνης.

Σε ομιλία του στην Άγκυρα, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι εξακολουθεί να έχει την ίδια ευαισθησία για τα επιτόκια ωστόσο ανέφερε ότι η Κεντρική Τράπεζα είναι ανεξάρτητη και παίρνει τις δικές της αποφάσεις. “Τί θα γίνει όταν το επιτόκιο φτάσει στο 50%; Είναι κανείς που δουλεύει και βγάζει κέρδος 50%; Μόνο οι έμποροι ηρωίνης κερδίζουν τόσα”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι θα γίνουν και άλλα νέα βήματα για την σταθερότητα του συναλλάγματος, υπενθυμίζοντας διάταγμα που υπέγραψε χθες βράδυ με το οποίο απαγορεύονται οι πληρωμές σε συνάλλαγμα στην Τουρκία, όπως ενοίκια κλπ.

Οι δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν έγιναν λίγο πριν την ανακοίνωση της νέας απόφασης της Κεντρικής Τράπεζας για αύξηση των επιτοκίων με αποτέλεσμα να αρχίσει η άνοδος και πάλι του δολαρίου. Αμέσως μετά την ομιλία του Τούρκου προέδρου, το δολάριο αυξήθηκε από το 6,35 στο 6,53 στην ισοτιμία του με την τουρκική λίρα.

Λίγο αργότερα, η Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε αύξηση των επιτοκίων κατά 24%, ικανοποιώντας έτσι τις τράπεζες. Η είδηση της αύξησης των επιτοκίων έκανε το δολάριο να υποχωρήσει ελαφρά.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
13/09/2018 16:25

Ερντογάν προς Τούρκους χρηματιστές: Να μη χρησιμοποιείτε ξένα νομίσματα στις συναλλαγές σας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: