Ανακατεύει την πολιτική τράπουλα ο Τραμπ: Το FBI ερευνά την υπόθεση του δικαστή Κάβανο




Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή ότι έδωσε εντολή στο FBI να διεξάγει μια επιπρόσθετη έρευνα για τον υποψήφιο για το Ανώτατο Δικαστήριο Μπρετ Κάβανο, σημειώνοντας ότι το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την έρευνά του σε λιγότερο από μια εβδομάδα.

“Διέταξα το FBI να διεξάγει επιπρόσθετη έρευνα για την ενημέρωση του φακέλου του δικαστή Κάβανο. Όπως ζήτησε η Γερουσία, αυτή η ενημέρωση πρέπει να είναι περιορισμένη και να έχει ολοκληρωθεί σε λιγότερο από μια εβδομάδα”, είπε ο Τραμπ με ανακοίνωσή του.

Από την πλευρά του ο Κάβανο, με ανακοίνωσή του που έδωσε ο Λευκός Οίκος στη δημοσιότητα, δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με το αίτημα των γερουσιαστών.

Η καθηγήτρια Κριστίν Μπλάζεϊ Φορντ, μια εκ των τριών γυναικών που κατηγορεί τον Κάβανο για σεξουαλική επίθεση χαιρέτισε την συμπληρωματική έρευνα του FBI, ανέφερε ένας εκ των δικηγόρων της.

Ο φίλος του δικαστή Κάβανο, Μαρκ Τζαζ, είναι πρόθυμος να συνεργαστεί σε έρευνα του FBI

Ο Μαρκ Τζατζ, ο φίλος του δικαστή Μπρετ Κάβανο που κατηγορείται από μια καθηγήτρια πανεπιστημίου ότι επιχείρησε να την βιάσει πριν από 36 χρόνια, είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με το FBI ή με οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία επιβολής του νόμου, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του.

Η καθηγήτρια Κριστίν Μπλάζεϊ Φορντ υποστηρίζει ότι οι δύο άνδρες προσπάθησαν να την βιάσουν το 1982, όταν εκείνη ήταν 15 ετών.

Η Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων ενέκρινε τον διορισμό του Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο και στέλνει την επικύρωσή του στην ολομέλεια της Γερουσίας

Η Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας ψήφισε σήμερα υπέρ του διορισμού του συντηρητικού δικαστή Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο διορισμός του Κάβανο, τον οποίο έχει προτείνει για την θέση αυτή ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, εγκρίθηκε με ψήφους 11 υπέρ έναντι 10 κατά. Όλοι οι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές τον υπερψήφισαν, ενώ οι Δημοκρατικοί τον καταψήφισαν.

Ωστόσο, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζεφ Φλέικ, πριν διεξαχθεί η ψηφοφορία, είπε ότι θα ψηφίσει υπέρ μόνο εφόσον αναβληθεί για μία εβδομάδα η συνεδρίαση της ολομέλειας για την επικύρωση του διορισμού, προκειμένου να ερευνήσει η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI), στο διάστημα αυτό, τις κατηγορίες σε βάρος του Κάβανο περί ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Τσακ Γκράσλεϊ είπε ότι θα συνηγορήσει υπέρ της αναβολής της συνεδρίασης της ολομέλειας για μία εβδομάδα, όμως σχολίασε ότι δεν μπορεί να ελέγξει το πρόγραμμα των συνεδριάσεων της Γερουσίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Στήριξη της Γερουσίας στο αίτημα Φλέικ, να ερευνηθεί η υπόθεση του Κάβανο από το FBI

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: