Θρήνος στις κηδείες των θυμάτων από τη φονική πυρκαγιά: 85 οι νεκροί, ένας αγνοούμενος




Μεγαλώνει ο κατάλογος των νεκρών από τη φονική πυρκαγιά που έπληξε πριν από 11 ημέρες την ανατολική Αττική αφήνοντας πίσω της στάχτες και ανείπωτο πόνο.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής και της Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας οι νεκροί ανέρχονται στους 85.
Από αυτούς, οι 81 σοροί έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ τέσσερις άνθρωποι κατέληξαν στις ΜΕΘ των νοσοκομείων όπου νοσηλεύονταν.

Οι έρευνες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και κάποιων τελευταίων δειγμάτων που έχουν απομείνει στο νεκροτομείο.

Σε ό,τι αφορά τους αγνοούμενους, έναν άνθρωπο αναζητούν οι αρχές, με βάση την υποβολή επισήμων δηλώσεων από οικεία του πρόσωπα. Από την αρχή είχαν δηλωθεί συνολικά από οικείους τους ως αγνοούμενοι 84 άνθρωποι. Η Πυροσβεστική ενημέρωσε ότι δύο γυναίκες είχαν δηλωθεί με δύο ονόματα, δηλαδή το πατρικό τους και του συζύγου τους. Συνεπώς, οι δηλωθέντες ως αγνοούμενοι οριστικά ήταν 82.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, αυτή τη στιγμή εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής 42 άνθρωποι. Από αυτούς, δέκα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ ένα παιδί νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε καλή κατάσταση.

Καμένη αυλή σπιτιού, μετά τη θανατηφόρα πυρκαγιά στο Μάτι, κοντά στην Αθήνα Τρίτη 31 Ιουλίου 2018.  AΠΕ-ΜΠΕ,ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Την ίδια ώρα, οι συγγενείς των θυμάτων λένε το ύστατο χαίρε στους ανθρώπους τους.  Χθες, κηδεύτηκε σε κλίμα οδύνης ο 29χρονος Παναγιώτης Χαμηλοθώρης, μέλος της ομάδας μπάσκετ του Μαραθώνα, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην πυρκαγιά στο Μάτι.

Χθες, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τη 40χρονη Άννυ Σπανού, τον  σύζυγό της Παναγιώτη Κοκκινίδη και τα δυο τους παιδιά 8 και 5 χρόνων, αλλά και την 70χρονη γιαγιά τους.

Βαρύ το πένθος στην κηδεία του μόλις 6 μηνών βρέφους που έχασε τη ζωή του στην πυρκαγιά. Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο ιερέας που θα το βάφτιζε…

Το τελευταίο αντίο είπαν συγγενείς και φίλοι και στην ηθοποιό Χρύσα Σπηλιώτη και στον άνδρα της Δημήτρη Τουρναβίτη.

 

Καμένο σπίτι στο Μάτι από την πυρκαγιά που έπληξε την Ανατολική Αττική, ΑΠΕ ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Στο μεταξύ, ψηφίστηκαν οι διατάξεις για τη στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018, καθώς και η τροπολογία για τις κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων.

Η τροπολογία με τα μέτρα οικονομικής στήριξης για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα. εκτός από το ΚΚΕ που δήλωσε “παρών”. Η τροπολογία με τις “επείγουσες ρυθμίσεις για κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτισμάτων σε αιγιαλό και δασικές εκτάσεις και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας”, ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα εκτός του ΚΚΕ που δήλωσε “παρών” και της Χρυσής Αυγής που δήλωσε “όχι”.

Ρεπορτάζ Hellas Journal

Βαρύτατος ο “φόρος” της φονικής φωτιάς στο Μάτι: Ογδόντα πέντε νεκροί και ένας αγνοούμενος

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: