Σε “κόκκινο συναγερμό” η Κύπρος λόγω καύσωνα: Μεγάλος ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς




Σε επίπεδα «κόκκινου συναγερμού» έχουν ανεβάσει τον κίνδυνο έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών οι συνθήκες καύσωνα που επικρατούν, αναφέρει το Τμήμα Δασών σε ανακοίνωσή του.

Το Τμήμα απευθύνει «για μια ακόμη φορά θερμότατη έκκληση» στο κοινό να αποφύγει πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες, που πιθανό να προκαλέσουν πυρκαγιά, και το καλεί να συνεργαστεί.

Όπως σημειώνει, το κάψιμο χόρτων, αποκλαδιών και σκυβάλων απαγορεύεται, ενώ η χρήση στο ύπαιθρο εργαλείων κοπής ή συγκόλλησης μετάλλων όπως σμιρίλιο, οξυγονοκόλληση ή ηλεκτροσυγκόλληση πρέπει να αποφεύγεται γιατί είναι από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης δασικών πυρκαγιών.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει επίσης, να δοθεί και στα προληπτικά μέτρα για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς από τις εξατμίσεις διαφόρων ηλεκτρογεννητριών ή υδραντλιών στο ύπαιθρο, αναφέρει περαιτέρω.

Τέλος, το Τμήμα Δασών καλεί όποιον αντιληφθεί καπνό ή φωτιά, μέσα ή κοντά στο δάσος, να ενημερώσει αμέσως τον πλησιέστερο Δασικό Σταθμό ή να τηλεφωνήσει στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
23/08/2018 09:13

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: