Ο Αλέξης στην Ιθάκη: “Συμβολίζει την επιστροφή, το τέλος, τη λύτρωση” λέει ο δήμαρχος




Από την Ιθάκη θα πραγματοποιήσει το διάγγελμα για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο ο Πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός έφτασε στις 10 το πρωί με ελικόπτερο στο νησί, και αργότερα μέσα στην ημέρα θα απευθύνει διάγγελμα με το οποίο θα κηρύξει το τέλος των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, συναντήθηκε ήδη με το Δήμαρχο Διονύση Στανίτσα στο Δημαρχείο, στο Βαθύ Ιθάκης. Παρούσα ήταν και η βουλευτής του κόμματος. Στη συνέχεια θα περιοδεύσει στη πόλη, θα συναντηθεί με φίλους και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο δημαρχος θα παραθέσει το μεσημέρι γεύμα στον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του, Περιστέρα, στο ξενοδοχείο ΜΕΝΤΩΡ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας, χρησιμοποιώντας στίχους του Κωσταντίνου Καβάφη, θα αναφερθεί στις θυσίες του ελληνικού λαού κατά τη διάρκεια των οκτώ χρόνων μνημονίων και θα επιδιώξει να δώσει το μήνυμα ότι η χώρα έχει «γυρίσει σελίδα».

Παράλληλα, θα δώσει το στίγμα των προθέσεών του για το αμέσως επόμενο διάστημα, χωρίς όμως να αναφερθεί σε συγκεκριμένα οικονομικά μέτρα, κάτι που αναμένεται να γίνει στη ΔΕΘ στις 8 – 9 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, τις επόμενες μέρες, πιθανότατα την Πέμπτη, θα ανακοινωθεί το νέο Υπουργικό Συμβούλιο, καθώς ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να προβεί σε συγκεκριμένες αλλαγές τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της τριπλής εκλογικής αναμέτρησης του 2019.

ΕΞΑΛΛΟΥ: «Η Ιθάκη συμβολίζει την επιστροφή, το τέλος, τη λύτρωση» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο δήμαρχος Ιθάκης, Διονύσης Στανίτσας, σχολιάζοντας την επιλογή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, να ανακοινώσει την έξοδο από τα μνημόνια από την Ιθάκη.

Ο κ. Στανίτσας είπε χαρακτηριστικά ότι «με το διάγγελμα του πρωθυπουργού, από την Ιθάκη, πιστεύω να λυτρωθεί ο ελληνικός λαός και όλοι εμείς να ησυχάσουμε από αυτά τα πάνδεινα που έχουμε περάσει τα τελευταία οχτώ χρόνια και να δούμε καλύτερες ημέρες». Υπογράμμισε δε ότι από χθες είναι όλοι σε εγρήγορση στο νησί του Οδυσσέα και ότι θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο δημαρχείο. «Θα συναντηθεί μαζί μου και με κάποιους αντιδημάρχους και συμβούλους, έτσι ώστε κατά την επίσκεψη του να συζητήσουμε και θέματα που αφορούν το νησί μας» ανέφερε ο δήμαρχος Ιθάκης.

21/08/2018 11:02
ΑΠΕ-ΜΠΕ Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Ο Καβάφης και η Ιθάκη δίχασαν την αντιπολίτευση και την κυβέρνηση: Σήμερα το διάγγελμα Τσίπρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: