Οι Τούρκοι “τραβάνε το σχοινί” με τον Πάστορα: Στο στόχαστρο η γυναίκα του και 2 αξιωματούχοι




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Η απόφαση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για την συνεχιζόμενη κράτηση του πάστορα Άντριου Μπράνσον είναι βέβαιο ότι έχει θορυβήσει την Άγκυρα.

Ο λόγος δεν είναι απλά και μόνο οι ίδιες οι κυρώσεις -γεγονός πρωτοφανές-  κατά δύο υπουργών-φίλων του κ. Ερντογάν, αλλά κυρίως το γεγονός ότι “παραδίδουν” το μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι να πάμε ως το τέλος,  και αυτά είναι τα προκαταρκτικά με το κυρίως  πιάτο να ακολουθεί…

Η Άγκυρα δια στόματος διαφόρων υπουργών και παρακαθήμενων του Σουλτάνου, που τηρεί σιγήν ιχθύος για το θέμα, απειλεί με αντίποινα. Μέχρι στιγμής δεν έχει εκδηλώσει τις προθέσεις σε αυτό το θέμα και όλα εξαρτώνται από το πόσο διαυγές ή θολωμένο είναι το μυαλό του Ερντογάν. Ωστόσο μια κίνηση των εισαγγελέων μπορεί να αποτελεί προανάκρουσμα των προθέσεων της Τουρκίας…

Ειδικότερα οι Τούρκοι εισαγγελείς κατά της τρομοκρατίας αποφάσισαν να διευρύνουν τις έρευνες σχετικά με τις δραστηριότητες του Αμερικανού πάστορα και να συμπεριλάβουν σε αυτές τη σύζυγό του Νορίν Μπράνσον και δύο απόστρατους αξιωματούχους των ΗΠΑ, όπως αναφέρει η εφημερίδα Sabah.

Συγκεκριμένα η Νορίν Μπράνσον, ο πρώην υπάλληλος της CIA Γκράχαμ Φούλερ και ο Κένεθ Άμπνι, απόστρατος αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ, είναι μεταξύ των 66 ατόμων που συμπεριλήφθηκαν στη νέα έρευνα, αναφέρει η εφημερίδα Sabah. Στο δημοσίευμα δεν περιλαμβάνονται λεπτομέρειες για τους λόγους για τους οποίους η σύζυγος του Μπράνσον αποτελεί μέρος της έρευνας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πάντως ο Άμπνι συναντήθηκε με τον Μπράνσον τρεις φορές. Τώρα εργάζεται σε εκκλησία στην Πενσυλβάνια, κοντά στο σπίτι του Φετουλάχ Γκιουλέν, που κατηγορείται από την Τουρκία για το αποτυχημένο πραξικοπήμα τον Ιούλιο του 2016, υποστηρίζει η Sabah.

Ο πρόεδρος Τραμπ πάντως εμφανίζεται αποφασισμένος να “κινήσει Γη και Ουρανό” για να επιτύχει την αποφυλάκιση του ευαγγελιστή ιερέα κοιτώντας με το ένα μάτι και προς τα εκατομμύρια ευαγγελιστές ψηφοφόρους της Αμερικής που βλέπουν πολύ θετικά τις ένέργειες του Αμερικανού προέδρου.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο -επίσης ευαγγελιστής- απαίτησε για άλλη μια φορά την απελευθέρωση του Μπράνσον πριν αλλά και μετά από τη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλουτ Καβουσογλου στη Σιγκαπούρη. “Η Τουρκία δεν έχει άλλο χρόνο” είπε χαρακτηριστικά.

Ποιό είναι το επόμενο βήμα του Ντ. Τραμπ στον “πόλεμο” με την Τουρκία και τον Ερντογάν;

 

Είμαστε αποφασισμένοι να απελευθερώσουμε τον Πάστορα, δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Πομπέο

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: