Νέο οικονομικό πρόγραμμα ανακοίνωσε η Τουρκία: Περικοπές ύψους 5,6 εκ. δολαρίων




Η ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας είναι κρίσιμης σημασίας για την οικονομία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει ισχυρότερη δημοσιονομική πειθαρχία και προτεραιότητα στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει υιοθετήσει μια πολύ ευαίσθητη ρητορική σε ό,τι αφορά τη νομισματική πολιτική και την κεντρική τράπεζα.

Τα σχόλιά του, ωστόσο, δεν κατάφεραν να ενισχύσουν ιδιαίτερα την ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος, η οποία στις 15:40 ώρα Ελλάδας κινείτο στις 6,1 λίρες ανά δολάριο, καταγράφοντας πτώση περίπου 10%.

Περικοπές στο Δημόσιο Τομέα

Στο οικονομικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται και περικοπές ύψους περίπου 5,6 δισ. δολαρίων στον δημόσιο τομέα. Πρόκειται για περιστολές δαπανών με ταυτόχρονη προσπάθεια να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα.

Μέτρα για το έλλειμα

Η Τουρκία δεν θεωρεί ότι ο πληθωρισμός και η ανάπτυξη είναι το ένα εναλλακτική του άλλου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ σήμερα, προσθέτοντας ότι τα επόμενα βήματα της οικονομικής εξισορρόπησης θα προβλέπουν μείωση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών και βελτίωση της εμπιστοσύνης.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια παρουσίασης του νέου οικονομικού μοντέλου της κυβέρνησης, ο Αλμπαϊράκ δήλωσε επίσης ότι θα υπάρξει μια στρατηγική περίοδος, κατά την οποία θα γίνουν βήματα για τη μείωση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών. Δήλωσε επίσης ότι θα υπάρξει ένας «μετασχηματισμός» στο υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με τη φορολόγηση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
10/08/2018 16:33

Ο Τραμπ επιτίθεται στην τουρκική οικονομία: Διπλασίασε τους δασμούς, απαξίωσε τη λίρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: