Με γρανίτες δρόσισε του δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον η Καναδή Υπουργός Εξωτερικών




Η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Κρίστια Φρίλαντ αιφνιδίασε ευχάριστα τους δημοσιογράφους που παρακολουθούν τις διαπραγματεύσεις στην Ουάσινγκτον μεταξύ Αμερικανών και Καναδών αξιωματούχων για την αναθεώρηση της NAFTA (Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών) προσφέροντάς τους λίγες στιγμές δροσιάς κάτω από τον καυτό ήλιο.
Στο τρίτο “πέρασμά” της μπροστά από ένας δάσος από μικρόφωνα, κάμερες και κασετοφωνάκια, η Φρίλαντ έκανε μια λακωνική δήλωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων και κατόπιν σήκωσε ψηλά μια χάρτινη σακούλα σούπερ-μάρκετ.
Το δώρο της υπουργού ήταν πολλές δεκάδες γρανίτες φρούτων: από λάιμ (ίσως προς τιμή του Μεξικού) μέχρι φραμπουάζ, λεμόνι και φράουλα. Οι δημοσιογράφοι δεν έχασαν την ευκαιρία να δροσιστούν, αφού σήμερα το θερμόμετρο στην Ουάσινγκτον έδειχνε 32 βαθμούς Κελσίου. Με την υγρασία στο 50%, χωρίς ούτε ένα συννεφάκι στον ουρανό και χωρίς καμία σκιά στο πεζοδρόμιο όπου είναι αναγκασμένοι να περιμένουν για να κάνουν το ρεπορτάζ τους.
Η Φρίλαντ εξήγησε ότι ήθελε να φροντίσει τους πρώην συναδέλφους της αφού και η ίδια στο παρελθόν ήταν ανταποκρίτρια του πρακτορείου Reuters.
Αφότου έφτασε, την Τρίτη, στην Ουάσινγκτον, επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Καναδά στις συνομιλίες, η Φρίλαντ δεν παραλείπει να μιλάει τακτικά στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το θέμα, σε αντίθεση με τους Αμερικανούς διαπραγματευτές οι οποίοι δεν έχουν μιλήσει στον Τύπο ούτε μία φορά.

30/08/2018 21:48
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: