Για λόγους εθνικής ασφάλειας επιβλήθηκαν οι δασμοί στην Τουρκία, λέει ο Λευκός Οίκος




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέταξε την κυβέρνησή του να προχωρήσει στην αύξηση των δασμών στις εισαγωγές από την Τουρκία, με βάση το Άρθρο 232 της αμερικανικής εμπορικής νομοθεσίας, που επικαλείται λόγους εθνικής ασφάλειας, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

«Οι δασμοί με βάση το Άρθρο 232 επιβάλλονται σε εισαγωγές από συγκεκριμένες χώρες, οι εξαγωγές των οποίων απειλούν να βλάψουν την εθνική ασφάλεια όπως καθορίζεται στο Άρθρο 232, ανεξάρτητα από διαπραγματεύσεις στο εμπόριο ή σε οποιοδήποτε άλλο θέμα», τόνισε μια από τις εκπροσώπους της αμερικανικής προεδρίας, η Λίντσεϊ Ουόλτερς, με ανακοίνωσή της.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι κίνηση που ισοδυναμεί με συντριβή για τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν και την τουρκική οικονομία, έκανε το πρωί της Παρασκευής (ωρα Ουάσιγκτον) ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ διπλασιάζοντας τους δασμούς για τον χάλυβα και το αλουμίνιο.

Επίσης μίλησε πολύ απαξιωτικά για την τουρκική λίρα, ενώ τόνισε ότι “οι σχέσεις μας με την Τουρκία δεν είναι καλές αυτή την εποχή”…

Έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος:

“Μόλις έδωσα εντολή για διπλασιασμό των δασμών στο ατσάλι και το αλουμίνιο αναφορικά με την Τουρκία καθώς το νόμισμά της, η τουρκική λίρα, κατρακυλά τάχιστα έναντι του δικού μας πολύ ισχυρού δολαρίου. Το αλουμίνιο θα είναι τώρα στο 20% και το ατσάλι στο 50%. Οι σχέσεις μας με την Τουρκία δεν είναι καλές αυτή την εποχή”.

10/08/2018 19:44
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ο Τραμπ επιτίθεται στην τουρκική οικονομία: Διπλασίασε τους δασμούς, απαξίωσε τη λίρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: