Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο σύστημα μεταφοράς ρεύματος: Έρευνα για το μπλακ άουτ (photos)




«Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της βλάβης σε ό,τι αφορά το Δίκτυο Μεταφοράς. Η ομαλή ηλεκτροδότηση των περισσότερων περιοχών της Αττικής που επηρεάστηκαν έχει ήδη αποκατασταθεί», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ.

«Στο αμέσως επόμενο διάστημα», προστίθεται, «αναμένεται η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο σύνολο των περιοχών. Τα ακριβή αίτια του συμβάντος βρίσκονται υπό διερεύνηση και θα υπάρξει ενημέρωση στη συνέχεια».

«Ο ΑΔΜΗΕ ζητά συγγνώμη από τους πολίτες της Αττικής για την ταλαιπωρία που υπέστησαν εξαιτίας των διακοπών ρεύματος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μπλακ άουτ και στους δρόμους

Η εκτεταμένη διακοπή ρεύματος, προκάλεσε χάος στις κεντρικές λεωφόρους της Αθήνας, καθώς οι ηλεκτρικοί σηματοδότες βγήκαν εκτός λειτουργίας στις διασταυρώσεις.

Η τροχαία διέθεσε δυνάμεις κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να ρυθμίσει την κυκλοφορία, ενώ η πυροβεστική δέχθηκε πάνω από 120 κλήσεις για απεγκλωβισμούς ανθρώπων που έμειναν μέσα σε ασανσέρ την ώρα του μπλακ άουτ.

Εκτός λειτουργίας κεντρική γραμμή του ΜΕΤΡΟ

Εκτός λειτουργίας τέθηκε τμήμα της γραμμής “2” του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας (Ανθούπολη-Ελληνικό) και λόγω αιχμής, εκατοντάδες στράφηκαν σε άλλα μέσα μεταφοράς. Ταλαιπωρία περίμενε επίσης πολλούς τουρίστες στην περιοχή του Συντάγματος καθώς οι κεντρικοί σταθμοί έκλεισαν, με αποτέλσμα να περιμένουν με τις βαλίτσες τους για να μετακινηθούν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
22/08/2018 16:53

Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση στην Αθήνα μετά το μπλακ άουτ σε πολλές περιοχές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: