Οι ΗΠΑ με νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας: Τελεσίγραφο 90 ημερών για τις επόμενες




Την Δευτέρα θα τεθούν σε ισχύ μια σειρά από κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ στην Ρωσία, ανακοίνωσε το Ομοσπονδιακό Μητρώο. Οι κυρώσεις αφορούν μεταξύ άλλων, την διακοπή ξένης βοήθειας, τις πωλήσεις όπλων και την απαγόρευση εξαγωγής από τις ΗΠΑ αγαθών και υπηρεσιών ευαίσθητων για την ασφάλεια.

Σύμφωνα με το Reuters οι κυρώσεις τερματιζουν την εξωτερική βοήθεια προς την Ρωσία, εξαιρούνης της όποιας έκτακτης ανθρωπιστική βοήθεια, συγκεκριμένες πωλήσεις οπλικών συστημάτων, διακοπή πιστώσεων στην χώρα, χρηματοδότησης και απαγόρευση εξαγωγής προϊόντων και υπηρεσιών σχετικών με με την ασφάλεια.

Το σχέδιο επιβολής κυρώσεων που προστέθηκε στις ήδη υπάρχουσες θα τεθεί σε ισχύ την Δευτέρα 27 Αυγούστου, σύμφωνα με την σημείωση που επισυνάπτεται στην καταχώρηση στο Μητρώο, μία λίστα με τις καθημερινές ενέργειες των κυβερνητικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Οι προηγούμενες είχαν ανακοινωθεί στις 8 Αυγούστου από την κυβέρνηση Τραμπ, για την χρήση του νευροτοξικού παράγοντα Νόβιτσοκ για την δηλητηρίαση του πρώην πράκτορα Σεργκέϊ Σκριπάλ και της κόρης του στην Βρετανία.

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν ότι εάν μέσα στις επόμενες 90 ημέρες η Ρωσία δεν δώσει αξιόπιστες διαβεβαιώσεις ότι δεν χρησιμοποιεί χημικά όπλα καθώς και την παραχώρηση πρόσβασης για επιτόπου έλεγχο σε ομαδα ειδικών του ΟΗΕ ή διεθνή.

Με πληροφορίες από το Reuters και το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απαγόρευση στη μεταφορά των F-35 από την Τουρκία: Σύνδεση από τις ΗΠΑ και με τους S-400

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: