Αναγκαστική προσγείωση στη Λάρνακα πραγματοποίησε αεροσκάφος λόγω τεχνικού προβλήματος




Με ασφάλεια προσγειώθηκε γύρω στις επτά απόψε στο αεροδρόμιο Λάρνακας, αεροσκάφος αεροπορικής εταιρείας με έδρα την Κύπρο, λόγω τεχνικού προβλήματος.

Το αεροσκάφος πραγματοποιούσε νωρίς το απόγευμα πτήση από το Τέλ Αβίβ με προορισμό το Ηράκλειο της Κρήτης, όταν ενώ βρισκόταν πάνω από τον εναέριο χώρο της Κύπρου, υπήρξε ένδειξη στο πιλοτήριο για τεχνικό πρόβλημα.

Ο πιλότος του αεροσκάφους ζήτησε από τον Πύργο Ελέγχου άδεια για εκτροπή και προσγείωση του στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Κατά τη διάρκεια της προσγείωσης του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο Λάρνακας βρίσκονταν στη περιοχή οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για προληπτικούς κυρίως λόγους.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε τελικά με ασφάλεια λίγο πριν τις επτά απόψε, ενώ οι 100 επιβαίνοντες σε αυτό, όλοι Ισραηλινοί αποβιβάστηκαν και παραμένουν στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Ερωτηθείς για το περιστατικό ο εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου Αδάμος Ασπρής επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ότι «πράγματι το αεροδρόμιο Λάρνακας τέθηκε νωρίς το απόγευμα σε κατάσταση επιφυλακής προκειμένου να διαχειριστεί έκτακτο περιστατικό, το οποίο έχει ήδη λήξει».

Ωστόσο ο κ. Ασπρής απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του ΚΥΠΕ να επικοινωνήσει με τους εκπροσώπους της αεροπορικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας, αυτό δεν κατέστη δυνατό, αφού κανένας δεν απαντούσε στο τηλέφωνο.

ΚΥΠΕ – Φανίτσα Ζαννέττου
Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ
29/08/2018 20:06

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: