Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Ακάμα: Νέα πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Μονής




Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε μεταξύ Ίνειας και Λάρας στην περιοχή του Ακάμα, σύμφωνα με τον πρώτο συντηρητή του Τμήματος Δασών Χρίστο Χρίστου.

Ο κ. Χρίστου ανέφερε πως η φωτιά κατάκαψε άγρια βλάστηση και χωράφια μετά το θερισμό, άγνωστης μέχρι στιγμής έκτασης.

Όπως ανέφερε η πυρκαγιά εκδηλώθηκε η ώρα 14:30, σε περιοχή μεταξύ της Ίνειας και Λάρας, στην περιοχή του Ακάμα και υπό μερικό έλεγχο τέθηκε γύρω στις 16:00.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, επιστρατεύτηκαν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις όπως τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα του Τμήματος Δασών και τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας.

Σημειώνεται πως στην κατάσβεση της πυρκαγιά συνέδραμε η πυροσβεστική υπηρεσία στέλνοντας εποχιακούς πυροσβέστες από τους πυροσβεστικούς σταθμούς Πόλης Χρυσοχούς και Πέγειας με δύο οχήματα.

Πυρκαγιά στην περιοχή Μονής

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Μονής. Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής, η φωτιά βρίσκεται σε σημείο μεταξύ του αυτοκινητόδρομου και του παλιού δρόμου Λευκωσίας – Λεμεσού.

Για την κατάσβεση της εργάζονται πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ένα του Τμήματος Δασών και ένα του Ταμείου Θήρας, ενώ μέχρι στιγμής δεν κρίνεται αναγκαία η χρήση πτητικών μέσων, τα οποία ήδη επιχειρούν στην Επαρχία Πάφου.

Η φωτιά καίει ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.

ΚΥΠΕ – Κική Περικλέους Σταύρος Κονιώτης – ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος , ΛEΜΕΣΟΣ 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: