Βλέπει τους πολιτικούς αρχηγούς ο Νίκος Αναστασιάδης: Στο επίκεντρο το Κυπριακό




Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο, η σύσκεψη του Συμβουλίου Αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, κατά την οποία θα τεθούν επί τάπητος οι εξελίξεις σε ότι αφορά το Κυπριακό και τα θέματα της Ενέργειας.

Στη σύσκεψη, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 10, συμμετέχουν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ‘Αντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Πόλυς Παλλήκαρος, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ο Πρόεδρος των Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης και ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου.

Συμμετέχουν επίσης ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου, ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας.

Στο Προεδρικό Μέγαρο για να προβούν σε ενημέρωση για τα θέματα της Ενέργειας κατά τη σύνοδο του Συμβουλίου Αρχηγών έχουν προσέλθει επίσης ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Στέλιος Χειμώνας.

Κατά τη σύσκεψη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων για τη συνάντηση που είχε την περασμένη Δευτέρα με την απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ και το γενικό πλαίσιο όπως διαμορφώνεται στο Κυπριακό. Επίσης, θα υπάρξει προβληματισμός ενόψει του ενδεχομένου επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.

Για τα θέματα Ενέργειας, θα γίνει ενημέρωση για τις εξελίξεις το τελευταίο τρίμηνο, για το αυξημένο ενδιαφέρον των εταιρειών, τη συνεργασία TOTAL – ENI καθώς και για τις επόμενες ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ.

ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
30/07/2018 10:34

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: