Το παρασκήνιο της Συμφωνίας των Πρεσπών: Το βίντεο του Τσίπρα με το τηλεφώνημα στον Ζάεφ




Ο πρωθυπουργός ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα ένα βίντεο που εξιστορεί το παρασκήνιο για τος πως φθάσαμε στη συμφωνία με τα Σκόπια και την υπογραφή της στις Πρέσπες.

Στο βίντεο περιλαμβάνεται η τηλεφωνική συνομιλία του Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ στις 12 Ιουνίου, για το ραντεβού αλλά και συζητήσεις του ελληνα πρωθυπουργού με συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις αναρτήσεις του στο Twitter ο πρωθυπουργός αναφέρει:

“Με τη Συμφωνία κατοχυρώνουμε πάγιες ελληνικές διεκδικήσεις που αφορούν όχι μόνο το εθνικό μας παρελθόν, αλλά και το παρόν και το μέλλον. Μιας ισχυρής Ελλάδας, φάρου πολιτισμού, ιστορίας & αξιών, μιας Ελλάδας πυλώνα σταθερότητας στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Ευρώπη” .

“Με τη Συμφωνία κατοχυρώνουμε πάγιες ελληνικές διεκδικήσεις που αφορούν όχι μόνο το εθνικό μας παρελθόν, αλλά και το παρόν και το μέλλον. Μιας ισχυρής Ελλάδας, φάρου πολιτισμού, ιστορίας & αξιών, μιας Ελλάδας πυλώνα σταθερότητας στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Ευρώπη”.

Το βίντεο ξεκινάει με πλάνα από τις Πρέσπες και στην συνέχεια «μπαίνει» στο Μέγαρο Μαξίμου όπου ο πρωθυπουργός στ’ αγγλικά ρωτάει τον Ζόραν Ζάεφ αν ξέρει την περιοχή που λέγεται Πρέσπες.

«Εδώ είναι Βαλκάνια. Θα αντιμετωπίσω δυσκολίες, θα αντιμετωπίσεις δυσκολίες αλλά μια μέρα η Ιστορία θα μας δικαιώσει», λέει ο πρωθυπουργός στον Ζόραν Ζάεφ.
Δείτε το βίντεο

 

 

“Διπλωματικό αριστούργημα” η συμφωνία με τα Σκόπια, λέει η FAZ και χαρακτηρίζει “αρχιτέκτονα” τον Κοτζιά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: