Το…70% των προσφύγων που ζητούν άσυλο στην Γερμανία θα στέλνει πίσω στην Ελλάδα η Μέρκελ




Στη συνεδρίαση του προεδρείου του CDU (Χριστιανοδημοκρατες), η Καγκελάριος Α. Μέρκελ τόνισε τη σημασία του σχεδιαζόμενου μηχανισμού επαναπροωθήσεων στην Ελλάδα. Η συμφωνία θα σημάνει πρακτικά την επαναπροώθηση των λεγόμενων προσφύγων του Δουβλίνου, που έρχονται από εκεί έχοντας καταγραφεί στην ΕΕ, δήλωσε η Μέρκελ σύμφωνα με πληροφορίες του dpa στο Βερολίνο από κύκλους συμμετεχόντων, αργά το βράδυ της Κυριακής.

Οι καταγεγραμμένοι στην Ελλάδα μετανάστες αποτελούν το 70% περίπου των ανθρώπων που έρχονται στη Γερμανία, για να ζητήσουν εκ νέου να τους χορηγηθεί άσυλο, διευκρίνισε η Μέρκελ.

Ο προκάτοχος του Ζεεχοφερ στη θέση του Υπ. Εσωτερικών Ντε Μεζιερ (CDU), προειδοποίησε στην εν λόγω συνεδρίαση ότι οι επαναπροωθήσεις στα σύνορα της Γερμανίας είναι νομικά αμφισβητήσιμες. Χρειάζεται μόνο να βγάλει ένα διοικητικό δικαστήριο μια απόφαση και τότε ποια θα ήταν η θέση του CSU (Χριστιανοκοινωνιστες); Εξάλλου – είπε – το CSU ποτέ δεν έθεσε το ζήτημα των επαναπροωθήσεων κατά τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων για την κυβέρνηση συνασπισμού.

ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος
Γερμανία/ΒΕΡΟΛΙΝΟ
02/07/2018 13:32

Στην κόψη του ξυραφιού η κυβέρνηση Μέρκελ: Η κρίσιμη συνάντηση με τον Ζεεχόφερ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: