Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας η επόμενη φάση της επιχείρησης διάσωσης των παιδιών στην Ταϊλάνδη




Με τη διάσωση τεσσάρων παιδιών ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της επιχείρησης διάσωσης των 12 παιδιών και του προπονητή τους από το σπήλαιο που έχουν εγκλωβιστεί στην Ταϊλάνδη

Παρά το γεγονός ότι νωρίτερα διεθνή ΜΜΕ είχαν κάνε λόγο για διάσωση έξι παιδιών ο επικεφαλής της επιχείρησης που παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, είπε πως έχουν βγει ήδη τέσσερα παιδιά τα οποία τα επισκέφθηκε ο ίδιος και είναι σε καλή κατάσταση.

“Η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε για απόψε και θα ξεκινήσουμε πάλι σε 10 με 20 ώρες (πρωινές ώρες Δευτέρας) επειδή χρησιμοποιήσαμε όλο το οξυγόνο που είχαμε στη διάθεσή σας”, είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα παιδιά χρειάστηκε να διανύσουν μια απόσταση ενός χιλιομέτρου κάτω από το νερό με το πρώτο παιδί να καταφέρνει να βγει εκτός σπηλιάς στις 5:40 μμ (τοπική ώρα). Λίγη ώρα αργότερα έβγαιναν άλλα τρία παιδιά που όλα διακομίστηκαν είτε με ελικόπτερα, είτε με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο.

Ο επικεφαλής της επιχείρησης Narongsak Osottanakorn καταχειροκροτήθηκε στην αίθουσα της συνέντευξης Τύπου όταν ανακοίνωσε πως συνάντησε τα τέσσερα παιδιά που είναι καλά στην υγεία τους. Ο ίδιος ανακοίνωσε πως συνολικά στην επιχείρηση παίρνουν μέρος 909 δύτες εκ των οποίων 50 Ταϊλανδοί και 40 από το εξωτερικό.

Την είδηση για τις τέσσερις διασώσεις είχε επιβεβαιώσει λίγη ώρα νωρίτερα μέσω Instagram το Πολεμικό Ναυτικό της Ταϊλάνδης.

Η σχετική ανάρτηση του ΠΝ της Ταϊλάνδης – Πηγή: Instagram

Ενώ λίγο μετά τις 17:00 (ώρα Ελλάδας) οι διαχειριστές του προφίλ στο Facebook επιβεβαίωναν τη λήξη της επιχείρησης για σημερα ευχόμενοι “καλό βράδυ”

Συνεργασία ΗΠΑ – Ταϊλάνδης και εύσημα από τον Τραμπ

Ο Αμερικανός Πρόεδρος απέδωσε τα εύσημα στους Ταϊλανδούς μέσω twitter στο οποίο ανέφερε:

“Οι ΗΠΑ εργάζονται στενά με την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ώστε να βοηθήσουν να βγουν όλα τα παιδιά με ασφάλεια από το σπήλαιο. Πολύ γενναίος και ταλαντούχος λαός”

Πηγή: Reuters, Guardian, twitter

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: