“Καυγάς” Μαξίμου και Ντόρας Μπακογιάννη για την παρουσία της στην ορκωμοσία Ερντογάν




«Κόντρα» ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την Ντόρα Μπακογιάννη ξέσπασε μετά την απόφαση της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργού Εξωτερικών να παρευρεθεί στη χθεσινή τελετή ορκωμοσίας του Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδας, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε απαράδεκτη την παρουσία ηγετικών στελεχών της αντιπολίτευσης, σε μια περίοδο, που, όπως είπε, η Τουρκία κρατά φυλακισμένους, αναίτια και χωρίς καμία κατηγορία, δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Τόνισε, παράλληλα, ότι η κ. Μπακογιάννη δεν ενημέρωσε την ελληνική κυβέρνηση για την πρόθεσή της, τη στιγμή μάλιστα, που η Αθήνα είχε αποφασίσει να μην παραστεί στην τελετή. «Η επίλυση των διαφορών μας με την Τουρκία, δεν χρειάζεται κανέναν αυτόκλητο καλοθελητή. Ούτε συμβάλλει σε τίποτα η παρουσία Ελλήνων πολιτικών σε φιέστες στην Άγκυρα», κατέληξε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

  • «Ευχαριστώ τον κύριο Τσίπρα για την σημερινή αναφορά στο όνομά μου. Ανέδειξε για μια ακόμα φορά την αιτία της παταγώδους αποτυχίας του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής που δεν είναι άλλη από την βαθιά διχαστική του λογική ακόμα και σε εθνικά θέματα», ήταν η απάντηση της κ. Μπακογιάννη, μέσω ανάρτησης της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας συνεχίζει, σημειώνοντας «ότι όταν δύο Έλληνες αξιωματικοί εξακολουθούν και είναι φυλακισμένοι, μετά από 130 μέρες θα περίμενε κανείς από τον πρωθυπουργό να καλοδεχθεί οποιαδήποτε προσπάθεια και δη από Έλληνα πολιτικό, ο οποίος θα μπορούσε να συμβάλει στην επίλυση του θέματος που ταλανίζει όλους τους Έλληνες. Λυπάμαι γιατί ο χθεσινός Καμμένος και ο σημερινός Τσίπρας επιβεβαιώνουν ότι η αποτυχία έχει όνομα και διεύθυνση».

Το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, επανήλθε και με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι είναι το λιγότερο υποκριτικό η κ. Μπακογιάννη να κάνει λόγο για διχαστικές λογικές, όταν υπό καθοδήγηση του κ. Σαμαρά πρωταγωνιστεί στην επιχείρηση διαστρέβλωσης και υπονόμευσης της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

«Το ίδιο όμως υποκριτικό είναι και το ενδιαφέρον της για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Και θα πρέπει να μας εξηγήσει πώς ακριβώς υπηρετείται ο στόχος της απελευθέρωσης τους, με τη συμμετοχή σε πολιτικές φιέστες στην Τουρκία.

Διότι, άλλο οι διπλωματικοί δίαυλοι και άλλο οι δημόσιες σχέσεις στις οποίες είναι συνηθισμένη ως γνήσιο τέκνο της πολιτικής ελίτ», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ/Αδάμος Ζαχαριάδης
Ελλάδα/Αθήνα 09/07/2018 22:25

Τι είπε η Ντόρα, τι απάντησε το Μαξίμου: “Υποκριτικό το ενδιαφέρον της για τους στρατιωτικούς”

Την άλωση της Πόλης μνημόνευσε ο Ερντογάν στην ομιλία του: Η βροχή χάλασε τη μεγαλοπρεπή ορκωμοσία

Το “γεράκι” του Ερντογάν υπουργός Άμυνας: Παραμένει στο Εξωτερικών ο Τσαβούσογλου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: