“Έπεσε από τα σύννεφα” ο Τσαβούσογλου για τους “8”: “Στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη δεν ακούει την Κυβέρνηση”




Νεώτερη ενημέρωση: Παράξενο και περίεργο φάνηκε στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη και οι αποφάσεις της δεν μπορούν να υπαγορευτούν, όπως ενδεχομένως έχει συνηθίσει να γίνεται στην Τουρκία από το καθεστώς Ερντογάν. 

Σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο ANADOLU, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΚΥΠΕ στην Κωνσταντινούπολη Άννα Ανδρέου, αφού επανέλαβε τους ισχυρισμούς ότι η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί στην Τουρκία να εκδώσει τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, είπε ότι η δικαιοσύνη δεν υπάκουσε.  “Ίσως η δικαιοσύνη να μην ακούει την κυβέρνηση εκεί ” ήταν τα λόγια του.

Ειδικότερα το τηλεγράφημα του ΚΥΠΕ αναφέρει:

Λόγω των πιέσεων από την Ευρώπη δεν έδωσε τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς στην Τουρκία η ελληνική δικαιοσύνη, υποστήριξε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε δώσει τον λόγο του στον Τούρκο Πρόεδρο ότι θα επέστρεφαν τους 8 στρατιωτικούς που είχαν διαφύγει στην Αδριανούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, ωστόσο το εμπόδισε η ελληνική δικαιοσύνη.

Σε δήλωσή του στο πρακτορείο Ανατολή, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι “η Ελλάδα στην αρχή προσπάθησε πολύ για να δώσει στην Τουρκία αυτά τα άτομα (τους 8) αλλά η Δύση άσκησε πολλές πιέσεις. Ο Τσίπρας έδωσε τον λόγο του στον Πρόεδρό μας αλλά η δικαιοσύνη αυτά τα εμπόδισε”.

“Τώρα βλέπουμε ότι με απόφαση της δικαιοσύνης αυτοί αφέθηκαν πρώτα ελεύθεροι και μετά τους χορηγήθηκε άσυλο. Η δικαιοσύνη δέχτηκε πολλές πιέσεις. Βλέπουμε αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης που στηρίζουν τους πραξικοπηματίες. Ίσως η δικαιοσύνη να μην ακούει την κυβέρνηση εκεί αλλά γνωρίζουμε ότι αποφάσισαν με τις πιέσεις της Ευρώπης”, είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Επιστολή πρόκληση της Τουρκίας στην ΕΕ: Δώστε μας τους 8 και θα δούμε τι θα γίνει με τους δύο

Η Ελλάδα μας είχε υποσχεθεί την έκδοση των οκτώ, “θυμήθηκε” ξαφνικά ο Τσαβούσογλου

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη 06/07/2018 12:32

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: