Επιστολή πρόκληση της Τουρκίας στην ΕΕ: Δώστε μας τους 8 και θα δούμε τι θα γίνει με τους δύο




Με τον πλέον επίσημο τρόπο και βάζοντας στη μέση την Ευρωπαϊκή Ένωση η Άγκυρα ζητά να δώσει η Ελλάδα τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς και σε αντάλλαγμα να δικάσει δίκαια τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Απόσπασμα της επιστολής του Τούρκου αξιωματούχου προς τον Αντόνιο Ταγιάνι – Πηγή: Τα Νέα

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα ΝΕΑ” ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, Αχμέτ Μπεράτ Τζονκάρ, ζητά επί της ουσίας από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίο, Αντόνιο Ταγιάνι να παραδοθούν από την Αθήνα στην Άγκυρα οι οκτώ Τούρκοι.

Η επιστολή αναφέρει πως η Τουρκία ζητά την έκδοση των οκτώ Τούρκων που ήδη έχουν αφεθεί ελεύθερη και σε αντάλλαγμα υπόσχεται μια “δίκαιη δίκη” για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Ο Τούρκος αξιωματούχος που προχώρησε στην επιστολή αυτή ως απάντηση στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για τον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλαζη, κατηγορεί τους συλλήβδην τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι συμπεριφέρονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Καταγγέλλει δε, την ελληνική δικαιοσύνη για υποκρισία και επειδή δεν επιστρέφει τους Τούρκους «εγκληματίες» και τους αφήνει χωρίς τιμωρία.

«Οι αρχές της Τουρκίας και η τουρκική κοινωνία περιμένουν την έκδοση των οκτώ δολοφόνων άμεσα και σας διαβεβαιώνουμε ότι οι δύο κρατούμενοι Έλληνες στρατιώτες θα έχουν μια δίκαιη δίκη στη Τουρκία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Απόσπασμα της επιστολής του Τούρκου αξιωματούχου προς τον Αντόνιο Ταγιάνι – Πηγή: Τα Νέα

 

Πηγή: Τα Νέα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: