Ο “παπάς-Ραμπο”: Τα φερέφωνα του Ερντογάν κατασκευάζουν τώρα “ιστορίες με…δράκους” για τον πάστορα




Λίγες ώρες μετά την ηχηρή παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την άμεση απελευθέρωση του ιεροκήρυκα Άντριου Μπράνσον, τα χαλκεία του Ταγίπ Ερντογαν άρχισαν την προπαγάνδα σε βάρος του πάστορα και των Ηνωμένων Πολιτειών και προαναγγέλλουν ότι οι αρχές “ετοιμάζουν νέα στοιχεία σε βάρος του.

Στο νέο σενάριο παρουσιάζουν τον Μπράνσον ως τον “Ράμπο-ιερέα” πράκτορα της CIA που είχε αποστολή από την υπηρεσία του την επιτυχημένη έκβαση του πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016. Την εκδοχή αυτή παρουσίασε σε ειδική εκπομπή το τουρκικό κανάλι AHaber, το οποίο μάλιστα προανήγγειλε ότι “τα νέα αυτά στοιχεία θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο”.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ζητά την απελευθέρωση του Μπράνσον που εγκατέστησε ένα δίκτυο κατασκοπίας μέσω της εκκλησίας του στη Σμύρνη και τα νέα αποδεικτικά στοιχεία που θα παρουσιαστούν θα αποδείξουν πόσο σημαντικός για τη CIA ήταν ο πάστορας.

“Ο Brunson ήταν ένας πολύ σημαντικός ειδικός αξιωματικός πληροφοριών”, ανέφερε το ειδησεογραφικό δελτίο.

Για να γίνει αντιληπτή η σύνδεση του AHaber με το περιβάλλον του κ. Ερντογάν αξίζει να αναφερθεί ότι ο τηλεοπτικός σταθμός ιδρύθηκε το το 2011 από την εταιρία Calik Holding. O ιδιοκτήτης της Αχμέτ Τσαλίκ είναι προσωπικός φίλος του Τούρκου προέδρου, και όπως αναφέρει η Ahval, o γαμπρός του Ερντογάν Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ήταν διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Τσαλίκ, πριν υπουργοποιηθεί. Μάλιστα όπως έχουν πει στο παρελθόν συνεργάτες του Τούρκου προέδρου, ο Ερντογάν είναι φανατικός τηλεθεατής του καναλιού.

Στο “ρεπορτάζ” του το κανάλι χωρίς να παρουσιάσει κανένα στοιχείο  ισχυρίστηκε ότι “ο Μπράνσον εγκατέστησε και διηύθυνε την εκκλησία του με τη βοήθεια ενός βασικού μέλους του παράνομου κινήματος Γκιουλέν της Τουρκίας, ο οποίος βοήθησε γραφειοκρατικές δυσκολίες” .

Στη συνέχεια ανέφερε ότι “ο Μπράνσον είχε σχέση με στελέχη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), ενεργώντας ως μεσάζων, μεταφέροντας στην τρομοκρατική ομάδα εντολές που προέρχονταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες”.

Επίσης το κανάλι υποστήριξε ότι “μέλη του κινήματος Γκιουλέν στήριζαν οικονομικά την εκκλησία του Brunson”.

Η υπόθεση του πράκτορα Μπράνσον και η παρατεταμένη προφυλάκιση του  έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του προέδρου Τραμπ ο οποίος με ανάρτηση στο Twitter ζήτησε την άμεση απελευθέρωση του.

“Βράζει” ο Λευκός Οίκος: Σύγκρουση κορυφής του Ντ. Τραμπ με τον Ερντογάν για τον πάστορα

Το καθεστώς Ερντογάν ενοχλημένο και πιθανότατα ανήσυχο από αυτή την εξέλιξη προσπαθεί επικοινωνιακά να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Μάλιστα οπαδοί του ανήρτησαν σήμερα πανό στο μέγαρο Τραμπ στην Κωνσταντινούπολη  στο οποίο αναγράφεται:

“Μπορεί να μην αρέσει στον Τραμπ αλλά αποδεικνύεται ότι ο Ερντογαν είναι ο παγκόσμιος ηγέτης”

 

Πηγή: Ahaber, Ahval, Twitter.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: