Ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης προειδοποιεί την κυβέρνηση: Μην παίζετε με την οικονομία

File Photo: Carabinieri mounted police officers perform the changing of the guard prior to the swearing-in ceremony for Italy’s new government at Quirinale Presidential Palace in Rome, Italy, 01 June 2018. EPA, MASSIMO PERCOSSI
Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας προειδοποίησε σήμερα την νέα κυβέρνηση της χώρας να είναι προσεκτική με τα δημόσια οικονομικά προκειμένου να αποφύγει να δημιουργήσει αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές και να οδηγήσει σε αύξηση του δημόσιου χρέους.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας Ινιάτσιο Βίσκο δήλωσε σε τραπεζίτες στη Ρώμη ότι η μεταρρυθμιστική προσπάθεια της Ιταλίας έχει εξασθενίσει και ότι εάν υπάρξει νέα οικονομική κρίση, η χώρα είναι τώρα «πολύ πιο ευπαθής απ’ ό,τι ήμασταν πριν από 10 χρόνια».

Ο κυβερνών συνασπισμός του Κινήματος 5 Αστέρων και της Λέγκας σχεδιάζει σαρωτικές μειώσεις φόρων και υψηλότερες δαπάνες πρόνοιας, αλλά ο Βίσκο δήλωσε ότι η αναταραχή στην αγορά και το υψηλό δημόσιο χρέος της Ιταλίας συνηγορούν προς μια πιο επιφυλακτική προσέγγιση.

«Χρειάζεται σωφροσύνη και διορατικότητα για να αποφευχθούν οι εντάσεις (στην αγορά) και να μην μείνουν οι Ιταλοί με υψηλότερο χρέος και χαμηλότερο εισόδημα στο μέλλον», δήλωσε.

10/07/2018 13:14
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
Ρώμη, Ιταλία

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal