Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Κινέτα: Αγωνία για την εξέλιξη της πυρκαγιάς μέσα στη νύχτα




Περισσότεροι από εκατό πυροσβέστες, εθελοντές και εργαζόμενοι του Δήμου θα παραμείνουν όλη τη νύχτα κοντά στο πύρινο μέτωπο που καίει από το μεσημέρι στην Κινέτα, καταστρέφοντας δασική έκταση αλλά και σπίτια.

Η πυρκαγιά ξέσπασε – σύμφωνα με την πυροσβεστική – στις 12:00 στη θέση “Αέρας” στα Γεράνεια Όρη και αμέσως κινητοποιήθηκαν 15 οχήματα της πυροσβεστικής με 35 άνδρες, τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Οι πρώτοι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν την κρισιμότητα της κατάστασης και ζήτησαν άμεσα ενισχύσεις, οι οποίες εστάλησαν άμεσα.

Ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα να δυσκολεύονται τόσο στην υδροληψία όσο και στις ρίψεις, ενώ το πύρινο μέτωπο επεκτεινόταν με απίστευτα μεγάλη ταχύτητα.

Σταδιακά εκκενώθηκαν οι οικισμοί Γαλήνη, Πανόραμα 1 και Πανόραμα 2, ενώ λίγη ώρα μετά άγνωστος αριθμός σπιτιών παραδόθηκε στις φλόγες.

Το μέτωπο έφτασε και στην Εθνική Οδό με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να γίνεται εκτροπή των οχημάτων, ενώ σταμάτησαν και τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Συνολικά στο μέτωπο της φωτιάς στην Κινέτα βρίσκονται 110 πυροσβέστες με 47 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να πετάξουν 5 πυροσβεστικά αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα.

Ρεπορτάζ: HellasJournal

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: