“Τα έλεγαν” δύο ώρες ο Τραμπ με τον Πούτιν: “Ήταν μια καλή αρχή”, δήλωσε ο Πλανητάρχης




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε “καλή αρχή” την κατ΄ιδίαν συνάντησή του σήμερα με τον ομόλογό του της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για τις κοινές τους προσπάθειες με στόχο την άμβλυνση της έντασης μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Μόσχας.

“Είναι μια καλή αρχή”, είπε ο Τραμπ

“Πιστεύω ότι είναι μια καλή αρχή. Μια πολύ καλή αρχή για όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους στο τέλος αυτής της ιστορικής κατ΄ ιδίαν συνάντησης που διήρκησε πάνω από δύο ώρες μέσα σε ένα σαλόνι του προεδρικού μεγάρου στη φινλανδική πρωτεύουσα.

Επιθυμούμε αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, τόνισε ο Πούτιν

Οι συνομιλίες μας αντικατοπτρίζουν την επιθυμία μας για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, υπογράμμισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο στις μεταξύ μας σχέσεις, επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι για αυτές τις δυσκολίες κι ότι ο Ψυχρός Πόλεμος έχει τελειώσει.

Αντιμετωπίζουμε νέες προκλήσεις όπως η τρομοκρατία, τα παγκόσμια οικονομικά προβλήματα, σημείωσε ο ίδιος.

Οι δύο ηγέτες υποδέχτηκαν στη συνέχεια τις αντίστοιχες αντιπροσωπείες τους για διευρυμένες συνομιλίες πριν από την κοινή συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν.

16/07/2018 17:12
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP-Interfax
Ελσίνκι, Φινλανδία

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση κορυφής μεταξύ Τραμπ και Πούτιν: Συζητούσαν δύο ώρες (video)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: