Αστυνομικοί με αυτόματα περιπολούν νυχθημερόν έξω από το σπίτι του πάστορα Μπράνσον (video)




Ο πάστορας Μπράνσον μπορεί να άφησε πίσω του, προς το παρόν, την εμπειρία του “Εξπρές του Μεσονυκτίου” στις τουρκικές φυλακές αλλά παραμένει υπό το άγρυπνο βλέμμα του Τουρκικού καθεστώτος. Έξω από το σπίτι του στη Σμύρνη, όπου βρίσκεται υπό περιορισμό, περιπολούν αστυνομικοί με αυτόματα και άλλοι με πολιτικά.

Χθες το καθεστώς Ερντογάν απέρριψε το αίτημα του να παρακολουθήσει τη λειτουργία στην εκκλησία της ενορίας του. Την λειτουργία παρακολούθησε η γυναίκα του Νορίν Μπράνσον η οποία όπως φαίνεται και στο βίντεο που ανάρτησε στο twitter o Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, επέστρεψε στο σπίτι-φυλακή . Στο βίντεο φαίνονται καθαρά οι ένοπλοι αστυνομικοί που περιπολούν ενώ διακρίνονται  και άλλα άτομα με στολές και πολιτικά που βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου στον οποίο βρίσκεται το σπίτι του Αμερικανού πάστορα.

Χθες για μια ακόμη φορά ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πενς επιτέθηκε στον Ερντογάν για το θέμα του πάστορα και επανέλαβε ότι ο πρόεδρος Τραμπ είναι αποφασισμένος να επιβάλλει αυστηρές κυρώσεις αν ο Μπράνσον δεν επιστρέψει άμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η σύγκρουση Τραμπ με Ερντογάν θα μπορούσε να φέρει το τέλος στη σχέση ΗΠΑ και Τουρκίας

Πηγή: Twitter

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: