Τα νέα εμπορικά “μπλόκα” του Τραμπ ρίχνουν κι άλλο τις ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές




Το τελευταίο επεισόδιο στην εμπορική διαμάχη μεταξύ των ΗΠΑ και άλλων μεγάλων οικονομιών οδήγησε στις ευρωπαϊκές μετοχές σε περαιτέρω πτώση σήμερα, με τους βασικούς δείκτες αναφοράς να σημειώνουν πτώση κατά 0,7% έως 1,4%.

Τις μετοχές επηρέασε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να απαγορεύσει σε πολλές κινεζικές εταιρίες να επενδύουν σε αμερικανικές τεχνολογικές εταιρίες αλλά και να μπλοκάρει περισσότερες εξαγωγές τεχνολογικών προϊόντων στο Πεκίνο. Ο ευρωπαϊκός τεχνολογικός κλάδος σημείωσε νωρίτερα πτώση κατά 0,9%.

Ο κλάδος που επηρεάζεται περισσότερο από τις ανησυχίες για το εμπόριο είναι η αυτοκινητοβιομηχανία, ένας βασικός στόχος για τον Τραμπ, ο οποίος δήλωσε την Παρασκευή ότι σκοπεύει να αυξήσει τους δασμούς για τις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων κατά 20%. Νωρίτερα σήμερα υποχώρησε κατά 1,4% και οδεύει προς την έβδομη συνεχή εβδομάδα απωλειών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε κατά 0,7% ενώ ο γερμανικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,9%. Τις χειρότερες επιδόσεις είχαν οι τραπεζικές μετοχές.

25/06/2018 10:57
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
Λονδίνο, Βρετανία

Κλείσιμο με πτώση για το χρηματιστήριο του Τόκιο: Μειωμένος κατά 178,68 μονάδες ο Nikkei

Η Αργεντινή πήρε την πρώτη δόση δανείου από το ΔΝΤ, ύψους 15 δισ. δολαρίων, από τα συνολικά 50 δισ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: